ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΡΩΣΙΑΣ- ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

 

Στο δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο Ρωσία και ΗΠΑ ήταν στην ίδια πλευρά. Η κομουνιστική Σοβιετική Ένωση και η καπιταλιστική Αμερική. Οι δυο μεγάλες δυνάμεις μεταπολεμικά που παραμύθι φούρναρης τις χώριζαν οι πολιτικές ιδεολογίες. Αυτό που τους χώριζε ήταν η παγκόσμια εξουσία. Η επιρροή τους στον υπόλοιπο κόσμο.

Διαλύεται το μαγαζί της Σοβιετικής Ένωσης. Γκρεμίστηκε. Αυτογκρεμίστηκε. Αυτοδιαλύθηκε. Και η Ρωσία, όχι η κομουνιστική, η καπιταλιστική πλέον Ρωσία, παραμένει το αντίπαλο δέος των ΗΠΑ. Το παραμύθι, λοιπόν, ότι τα δυο σούπερ κράτη ήταν για δεκαετίες απέναντι διότι, λέει, ανήκαν σε διαφορετικούς κόσμους.

Τελειώνει ο πόλεμος, ηττάται η πουτάνα Γερμανία, και ας υποθέσουμε ότι μαζί με τον Χίτλερ τελειώνει και η Σοβιετική Ένωση του Στάλιν. Θα σταματούσε ο θερμός και ο ψυχρός πόλεμος των δυο μεγάλων αντιπάλων; Όχι, βέβαια.

Δεν αποκλείεται αύριο, μεθαύριο Αμερική και Ρωσία να συμμαχήσουν για να κόψουν τα πόδια της Κίνας. Η οποία Κίνα από τότε που το γύρισε στον καπιταλισμό κι αυτή σήκωσε κεφάλι και εξελίχθηκε σε χοντροπαίκτη του πλανήτη. Μήπως δεν τακίμιασαν ΗΠΑ και Ρωσία διότι δεν έχουν πιθανότητες να πριονίσουν τα πόδια της Κίνας. Το ίδιο ισχύει και στο σενάριο συμμαχίας Κίνας- ΗΠΑ κατά της Ρωσίας ή Κίνας- Ρωσίας κατά ΗΠΑ.

Κάνουμε αυτές τις σκέψεις με αφορμή το σκηνικό πολέμου Ρωσίας – Ουκρανίας. Ο Πούτιν με τα στρατά του έξω από τα σύνορα της Ουκρανίας προκαλεί τις ΗΠΑ. Το πρόβλημα του Ρώσου δεν είναι η Ουκρανία, αλλά η επιρροή που έχει η Αμερική στην πρώην σοβιετική χώρα.   

Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑΣ BISEXUAL ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΟΝ ΡΑΣΠΟΥΤΙΝ