ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΣΚΑΕΙ Ο Γ΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

 

Έστω, τελικά, πως δεν γίνεται η μπούκα της Ρωσίας στην Ουκρανία. Έστω. Καθαρίσαμε; Όχι, βέβαια. Το αν θα κάνει πίσω η Ρωσία, αυτό δεν είναι κάτι οριστικό. Αυτές οι βρωμοδουλειές είναι μην ανοίξουν. Έτσι κι άνοιξαν, δεν κλείνουν με τη μια.

Έγινε; Δεν ξέρεις και τι θα ακολουθήσει έτσι και έγινε. Αν, δηλαδή, την κάνει ο Πούτιν κανείς δεν είναι σε θέση να σε διαβεβαιώσει ποια θα είναι η συνέχεια του έργου. Ποιοι άλλοι τρίτοι και για πόσο διάστημα θα τραβηχτούν.

Λέμε το άλλο. Το ιστορικά αναμφισβήτητο. Και ο άλφα και ο βήτα παγκόσμιος πόλεμος κρίθηκαν… παράλογοι. Κανένας δεν περίμενε ότι τελικά θα ξεσπάσουν. Δεν υπάρχουν παράλογοι πόλεμοι. όλοι έχουν τις πραγματικές τους αιτίες. Αν συμβαίνει αυτό, δηλαδή ότι οι πόλεμοι είναι.... παράλογοι, τότε θα ήταν 27 φορές περισσότεροι απ’ όσους πραγματικά έγιναν, τελικά. Έλα, όμως, που ένας πόλεμος θα γίνει όταν υπάρχει ανάγκη να γίνει. Και ένας στους εκατό είναι οι πόλεμοι που ξεσπάνε για τους αληθινούς τους λόγους, κι όχι για εκείνους που θεωρούνται υπαίτιοι.

Για το ''φαινομενικά'' τίποτα θα γίνει, αν γίνει, ο γάμα πόλεμος, με αφορμή το ουκρανικό ή άλλο ζήτημα. Όσο για τη συγκεκριμένη κρίση Ρωσίας- Ουκρανίας το πράμα θα παραμένει ανοικτό. Πληγή ανοιχτή.

Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ 1922