ΜΑΓΑΖΙ ΑΝΟΙΞΕ ΓΙΑ ΤΑ... ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

 

Το διάβασα στη σελίδα του έμπειρου πολιτικού συντάκτη Γιώργου Παπαχρήστου, στα Νέα. Αξίζει να το μεταφέρω σε δική μου ελεύθερη μετάφραση. Περί των νέων καθηκόντων το ανάγνωσμα της 68χρονης Ντόρας Μπακογιάννη. Της αδελφής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Άνοιξε μαγαζί και το έστησε σε κάποιο στενάχωρο χώρο στη Βουλή. Τι ακριβώς ανέλαβε να κάνει η κόρη του μακαρίτη Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Βουλευτίς είναι η κυρά- Ντόρα, σήμερα απλή βουλευτίνα, όχι υπουργίνα όπως στο παρελθόν, ούτε δημαρχίνα, στην Αθήνα, πόστο που σήμερα έχει ο κανακάρης της ο Μπακογιάννης. Σέρβις στον Κυριάκο κάνει η Μπακογιάννη. Συναντιέται με τους παραπονούμενους βουλευτές της ΝΔ και τους επαναφέρει στην τάξη. Συμφωνεί, δηλαδή, μαζί τους, αλλά και διαφωνεί για τις όποιες παράλογες απαιτήσεις τους.

Όπως και να ‘χει η συνάντηση πιάνει τόπο για τον διαμαρτυρόμενο βουλευτή διότι γνωρίζει πως αυτό που τον απασχολεί, το πρόβλημα του, θα φτάσει στα αυτιά του πρωθυπουργού.

Κάνει και μαθήματα… τηλεοράσεως στους βουλευτές του κόμματος η κυρία Ντόρα, με τα αμέτρητα χιλιόμετρα μπροστά στις κάμερες, εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Πώς να στήνονται όταν βγαίνουν στα παράθυρα, όταν συμμετέχουν στα talk-show. Τι να λένε, τι να προσέχουν, τι να αποφεύγουν.

Διαβαστε ακομα:

ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΠΙΟ ΛΙΓΟ ΕΝΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ