ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

 
Ο ψηφοφόρος δεν είναι ιδεολόγος. Δεν πιστεύει σε τούτο και το άλλο. Αν ήταν πιστός ο πολίτης, όπως είναι σα χριστιανός, τότε θα ήταν κολλημένος σ΄ ένα κόμμα. Και δεν θα μετακινούνταν ούτε κι αν τον τραβούσαν δέκα γερανοί μαζί. Κουβεντιάζουμε με αφορμή το νέο γκάλοπ. Τη τελευταία σφυγμομέτρηση εν όψει των εκλογών.
Θα στηθούν πρόωρα οι κάλπες; Κανείς δεν το ξέρει αυτό. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι μετά από λίγες μέρες θα σκάσει ένα ακόμα γκάλοπ, και πάλι η βελόνα κάπως θα κουνηθεί, γαι να δείξει τα ίδια πάνω κάτω. Για όλα τα κόμματα.
Ακρίβεια. Δεν περνάει στο ντούκου. Θα την πληρώσει η κυβέρνηση, φταίει, δεν φταίει. Το ίδιο αν τα χιόνια μας κάνουν τη ζωή δύσκολη. Κάποιος κοσμάκης θα θελήσει να δείξει τη δυσφορία του. Κανένα πρόβλημα να δηλώσει πως δεν θα ξαναψηφίσει το ίδιο κόμμα. Άσχετα, αν δεν θα το κάνει, όταν έρθει η ώρα των εκλογών.
Είπαμε. Πιστός θρησκείας δεν είναι να κάνει μεταγραφή σε άλλο δόγμα, επειδή πιάσανε στα πράσα ιερέα παιδεραστή ή μητροπολίτη με χοντρό κομπόδεμα. Τι είναι το κόμμα; Μια μπάλα που την βαράνε στην προπόνηση οι πυγμάχοι. Σήμερα μ' αυτόν αρχηγό την ρίχνουν στα αζήτητα, μ' άλλον αρχηγό την κάνουν κυβέρνηση κα περιμένουν να τους λύσει τα άλυτα προβλήματα.
Διαβαστε ακομα:

ΟΥΤΕ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ