ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ... ΑΙΓΑΙΟ

 
Να ξανακερδίσει τις εκλογές στην Τουρκία θέλει ο Ερντογάν. Κατανοητό. Πως, όμως, να τις κερδίσει όταν στις δημοσκοπήσεις είναι από κάτω. Μπροστά είναι η αντιπολίτευση. Λογικό. Επειδή οικονομικά ο Ερντογάν φαίνεται πως έχει χάσει το τραίνο. Τι του μένει να κάνει; Να τα βάζει με την Ελλάδα. Έξυπνο. Πονηρό, πιο σωστά.
Δεν έχει τίποτα άλλο πιο σίγουρο για να συγκρατήσει ποσοστά ο Ερντογάν, ίσως και να πάρει τα επάνω του, από το μιλάει για τα δικαιώματα της Τουρκίας στο... Αιγαίο. Έχει, άλλωστε, αποδώσει αυτό το ''κόλπο'', που δεν είναι κόλπο, αλλά μιλάει στη ψυχή της τούρκικης πλέμπας. Δώσε Αιγαίο στον όχλο και πάρτου τη εθνική ψυχή που ακόμα είναι στην οθωμανική αυτοκρατορία.
Και η αντιπολίτευση στην Τουρκία είναι στο ίδιο γήπεδο. Τι κάθεσαι και δεν ορμάς, αφέντη Ερντογάν, στους γκιαούρηδες τους Έλληνες. Έπρεπε ήδη να αρπάξεις κάποια νησιά του Αιγαίου, που στο φινάλε είναι δικά μας. 
Όλα αυτά μοιάζουν φαιδρά. Κωμικά. Γελοία. Είναι, όμως, πολύ τούρκικα. Το Αιγαίο πουλάει στην πατρίδα του Ερντογάν που δεν ξέρει τι να κάνει με τον απίστευτο πληθωρισμό στη χώρα του και το πουλάει τρέλα. Μέχρι ειρηνοποιός και μεσάζων το παίζει στον πόλεμο της Ουκρανίας. 
Το άλλο. Για πρώτη φορά έβαλε πάγο στην Τουρκία ο παραδοσιακός της φίλος. Ο Γερμανός. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό. ''Κάτσε καλά... '' είπε στον Ερντογάν ο καγγελάριος Ολαφ Σολτς. Αυτό δεν ήταν σύσταση, ήταν κανονικό χαστούκι. 
Διαβαστε ακομα:

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ, Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΛΕΕΙ