Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ

 
Να το πούμε απ' την αρχή. Μητσοτάκης και Τσίπρας δεν τον έχουν πάρει σοβαρά τον Ανδρουλάκη. Τον... τρίτο, τον αρχηγό του τρίτου κόμματος. Γιατί; Δεν τον φοβούνται. Δεν τον υπολογίζουν. Για να μην πούμε ότι τους βολεύει που ο.. από κάτω, ο από πίσω, είναι ο έτσι του κάποτε ΠΑΣΟΚ και δεν απειλούνται. Ο μεν Μητσατάκης να χάσει την πρωτιά που κρατάει και με διαφορά, ο δε Τσίπρας τη δευτεριά που κρατάει και με διαφορά.
Το 1974, στις πρώτες εθνικές εκλογές μετά τη δικτατορία, ο Καραμανλής είναι πρώτος με 54% και τρίτος με 13,5% ο Ανδρέας Παπανδρέου. Τι γινόταν στη Βουλή; Τσακωνόντουσαν Καραμανλής και... Παπανδρέου! Σε δεύτερο και τρίτο πλάνο έπαιζε ο άχρωμος και λίγος Γεώργιος Μαύρος με το 20,5%, η συνέχεια της Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου.
Ήταν σικέ η δουλειά ανάμεσα στον εθνάρχη Καραμανλή και τον βαράτε με κι ας κλαίω αντιαμερικάνο, αντιευρωπαίο, αντινατοϊκό Ανδρέα; Σε καμιά περίπτωση. Απλά τον ιδρυτή της ΕΡΕ και της ΝΔ ενοχλούσε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, με συνέπεια αυτός να καβαλήσει επικοινωνιακά τον άοσμο Μαύρο. 
Ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας κάνουν παιχνίδι την κόντρα τους και δεν βάζουν στη σέντρα τον 43χρονο Νίκο Ανδρουλάκη, Αν ανοίξουν διάλογο μαζί του, έτσι ή αλλοιώς, θα του δώσουν πόντους. Θα τον καταστήσουν ''συνομιλητή'' τους στο ίδιο επίπεδο.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥ