ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΔΙΑ ΣΑΠΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ ΣΤΗ ΜΑΠΑ

 
Οι εκλογές είναι η ντροπή της δημοκρατίας. Ποιας δημοκρατίας; Αυτή που κυκλοφορεί στην πιάτσα. Και ποια είναι η ντροπή, για να έχουμε ερώτημα καλό και χρήσιμο; Ο τρόπος που τα θεμέλια της δημοκρατίας, δηλαδή τα κόμματα κάνουν παιχνίδι και ντροπιάζουν το λεγόμενο πολιτικό σύστημα, αλλά και τον εαυτό τους. Αμάν, πια!
Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν και το ρίχνουν στα σενάρια και στα ζάρια, σχετικά με τις προσεχείς εκλογές. Κάθε μέρα! Ίδια δουλειά!!! Για σκέψου έναν εργαζόμενο να πηγαίνει το πρωί στο γραφείο με μόνη... αγωνία στη σκέψη να κάνει ακριβώς το ίδιο, δηλαδή επί της ουσίας τίποτα. Τι σημαίνει αυτό; Τι άλλο, παρά ότι δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν. Σενάρια και μυστήρια, ίντριγκες, νταηλήκια και απειλές, η μια πλευρά στην άλλην. Θα σας κάνουμε και θα σας δείξουμε, όταν στηθούν οι κάλπες. Είστε τελειωμένοι, λίγες μέρες σας έμειναν.
Πότε, τελικά, θα γίνουν οι εκλογές; Και μόνο ότι δεν είναι αποφασισμένο από μόνο του, αλλά όποτε το πει ο πρωθυπουργός, είναι η πρώτη χοντρή ζημιά του κακού. Άντε και γίνονται οι εκλογές! Θα αλλάξει κάτι αν εκλεγεί αυτό ή το άλλο κόμμα; Τίποτα, απολύτως τίποτα. Και μετά τις εκλογές θα σιάξει το έργο; Θα μπει κάτι στο δρόμο του; Τίποτα, απολύτως τίποτα.
Θα γίνουν οι εκλογές, όταν με το καλό γίνουν, και από την επομένη κιόλας, θα είναι σα να μην έγιναν. Ξανά μανά θα παίζει  ο δίσκος από την αρχή. Ο καθένας θα παίζει το ρόλο του στο σενάριο του άγνωστου και αιώνιου συγγραφέα της συμφοράς. Μια από τα ίδια. Άι σιχτίρ.
Διαβαστε ακομα:

ΦΕΡΝΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΤΟ... ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ