ΠΟΙΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗ... ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ

 
Νέο γκάλοπ. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Κάθε τόσο σκάει κι ένα γκάλοπ εν όψει των εκλογών που... θα γίνουν και κανένας δεν ξέρει πότε. Ούτε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Είπαμε. Σε δουλειά να βρισκόμαστε. Μόνο που δεν την κάνουν καλά τη δουλειά.
 
 
Νέο γκάλοπ και στο σύμπαν στην Ελλάδα ψάχνονται πόσο πιάνει η ΝΔ και ο Σύριζα, και ποια είναι σήμερα η διαφορά τους, Και πέφτει η ανάλυση της πλάκας. Άλλη είναι η σημασία του πράγματος. 
 
 
Ο κόσμος δεν ψηφίζει... κομματικά. Ούτε ιδεολογικά. Δεν υπάρχουν αυτά. Το βασικό κριτήριο για πολλούς είναι το λεγόμενο ''οικονομικό''. Ποια είναι η σημερινή κατάσταση γενικώς κι αορίστως, αλλά και ποια η προσωπική και οικογενειακή οικονομική του ψηφοφόρου. Την βγάζει καλά, καλύτερα από χθες; Θα ψηφίσει το κόμμα που κυβερνά, ακόμα κι αν δεν το... πιστεύει.
 
Οικονομικά είναι ζορισμένος ο ανθρωπάκος; Θα ψηφίσει το κόμμα που είναι στην αντιπολίτευση, ας μην το πιστεύει. Ας ψηφίζει κόντρα στην οικογενειακή παράδοση, από τους παππούδες του, το κόμμα που σήμερα βρίσκεται εκτός κυβέρνησης.
Το άλλο το ''εύρημα'' που κι αυτό το περνάνε στο ντούκου. Το πρόσωπο του αρχηγού του κόμματος, Μητσοτάκης ή Τσίπρας, παίζει ρόλο στη ψήφο, μόνο στο 6%. Φοβερό! Ο κόσμος, δηλαδή, κατά 94% ψηφίζει ΝΔ ή Σύριζα ή άλλο κόμμα αδιαφορώντας για το ποιος είναι ο... ηγέτης του. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα κόμματα είναι αρχηγικά.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ