Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΥΡΗ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

 
Πριν χρόνια φόρεσε τη φανέλα της εθνικής Γερμανίας μαύρος ποδοσφαιριστής και ιστορικά διαπιστώθηκε πως στον τάφο του Χίτλερ ακούστηκαν τα κόκαλα του να τρίζουν από το κακό τους. Ο Αδόλφος, ο μέγας αρχηγός λατρεμένος εκατομμυρίων Γερμανών θεωρούσε κατώτερη φυλή τους νέγρους και τους σκούρους, τους μελαψούς γενικώς. 
Γίνεται πραξικόπημα στο Μαλί το 1991 και οι Αφρικάνοι Τουρέ στο όνομα καταφέρνουν να φτάσουν στην Γερμανία. Το άλλο χρόνο, του 1992 γεννιέται η Αμινάτα, η οποία στα 29 χρόνια της γίνεται υπουργός στο κρατιδιο Χόλτστάιν. Η πρώτη αραπίνα υπουργός στην Γερμανία. Ξανα μανά έτριξαν τα κόκαλα του τρελού.
Κλασική πορεία στην πολιτική είχε η Αμινάτα. Όπως κάθε άλλη Γερμανίδα και Ευρωπαία πολιτικός. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες, Πήρε το πτυχίο της το 2017 και τη ίδια χρονιά με το κόμμα της, τους Πράσινους, στα 25 της εξελέγη βουλευτής. Προηγουμένως έμαθε τα κόλπα της δουλειάς δίπλα σε βουλευτίνα, από το 2014 μέχρι το 2016.
Η ουσία του πράγματος. Δεν υπάρχει καμία ουσία. Άσε να το διατυμπανίζουν, ότι το κορίτσι, με τη φωτεινή μαύρη γυαλάδα της φυλής της, είναι η πρώτη καταγωγής Αφρικής υπουργίνα στην Ιστορία της Γερμανίας. Θα αλλάξει κάτι στην Γερμανία με την Αμινάτα; Τίποτα. Πριν εκλεγεί βουλευτής, πριν ορκιστεί υπουργός η Αμινατα Τουρέ  είχε ήδη ''προσαρμοστεί'' περισσότερο από τον όποιο λευκό Γερμανό που αποφασίζει να κάνει καριέρα στην πολιτική, δηλαδή να ζητιανεύει ψήφους από την αγορά. 
Διαβαστε ακομα:

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ