ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ...

 
Ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης είπε όσα είπε στη Θεσσαλονίκη και στον κυβερνήτη της χώρας απάντησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης. Στη συνέχεια, βέβαια, απάντησε στον Τσίπρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος,  ο οποίος είναι προσωπικός εκπρόσωπος του Μητσοτάκη. 
 
Έτσι συμβάινει στις δημοκρατίες. Ο καθένας αμολάει ό,τι γουστάρει. Ο διάλογος είναι ελεύθερος και η κριτική είναι ελεύθερη. Ποια, όμως, είναι η κριτική ουσίας;
 
Τελειώνει το ματς και η ομάδα που έχασε σχίζει τα ρούχα της διότι η διαιτησία ήταν αλήτικη και διότι αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Κι όχι μόνο αυτά. Μας λέει και να, ποιοι ελέγχουν τη διαιτησία, δηλαδή το πρωτάθλημα.
 
Έτσι συνβαίνει στις δημοκρατίες. Ο καθένας λέει ό,τι γουστάρει, δηλαδή ό,τι τον συμφέρει. Επί της ουσίας βγαίνει κερδισμένο το ποδόσφαιρο από την ελευθερία του λόγου και την ανταλλαγή... απόψεων, θέσεων;
 
Βεβαίως βγαίνει οφελημένη η διακυβέρνηση της χώρας και η διεξαγωγή του πρωταθλήματος. Και γενικά κάθε λειτουργία στο δημόσιο βίο.Ποιο, δηλαδή, είναι το όφελος; Αντιλαμβάνεται και ο διανοητικά καθυστερημένος πως η κοινωνία - όταν βέβαια η ίδια αρνείται να γίνει καλύτερη - δεν πρόκριται να την βοηθήσουν καμιά κριτική και καμιά ελευθερία. 

 Διαβαστε ακομα:

 

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΗΤΑΝ Ο ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ