ΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ... ΑΦΘΑΡΤΟΥΣ ΕΚΔΟΤΕΣ

 
Περίεργο. Ο κόσμος σταμάτησε να τρώει σουβλάκια και ανοίγουν κι άλλα σουβλατζήδικα. Τι να σημαίνει αυτό; Κάτι σημαίνει. Οι άνδρες σταμάτησαν να φοράνε γραβάτες, λέμε άλλο σενάριο, και ξεφυτρώνουν σε κάθε γειτονιά γραβατατζήδικα. Περίεργο, όμως όχι και ανεξήγητο. Κάποιος λόγος υπάρχει.
 
Όχι μόνο μια και δύο. Τους τελευταίους μήνες βγήκαν, και έκλεισαν βέβαια, εφημερίδες. Επόμενο. Ο κόσμος καλώς, κακώς, έχει σταματήσει να διαβάζει, και πολύ περισσότερο να αγοράζει εφημερίδες. Γιατί, λοιπόν, εκδόθηκαν καινούργια φύλλα; 
 
Κάθε μέρα. κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα οι πωλήσεις των εφημερίδων τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν πτώση. Σταθερή πτώση. Όλες. Χωρίς εξαίρεση. Πώς, λοιπόν, εξηγείται να βγάζουν καινούργιες στο κλαρί. Και τα δυο μπλοκ, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, ψάχνονται για νέα φύλλα. 
 
Ο επιχειρηματίας που τολμάει έχει βέβαια τους λόγους του. Να μπει στο κόλπο. Να γίνει κατάσταση σα νέα και άφθαρτη δύναμη. Παρθένα με ανησυχίες να αγκαλιάσει τα προβλήματα του κοσμάκη. Βέβαια. Όλοι πάσχουν για το καλό του κοσμάκη. Με το αβαντάζ ότι εγώ είμαι καθαρός, ενώ οι άλλοι χρόνια κυκλοφορούν στα μανταλάκια είναι οι γνωστοί λαδι'αρηδες, οι διαπλεκόμενοι κλπ κλπ.
 
Να πιάσει μια φυλλάδα δεν είναι μια δουλειά εύκολη. Ούτε εύκολα θα κάνει καριέρα σήμερα μια εφημερίδα, όπως παλιά. Ο νέος και άφθαρτος εκδότης το ξέρει καλύτερα απ' όλους. Γι' αυτό ο άφθαρτος και ενάντια στη διαπλοκή πριν ακόμα βγει έχει κανονίσει τα κουμάντα του με την κυβέρνηση ή την αντιπολίτευση.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΨΕΥΤΟΜΑΓΚΑΣ ΛΑΓΟΣ ΤΗΝ ΕΙΔΕ... ΛΙΟΝΤΑΡΙ