ΚΙ ΕΝΑΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

 

Ο Κωνσταντίνος, που κακώς τον αποκαλούν περιφρονητικά «Γλύξμπουργκ», έτσι, για να δείξουν ότι είναι ξένος, ξενοκίνητος, ενώ είναι 100% Έλληνας, πολύ περισσότερο από κάποιους «οικονομικούς μετανάστες» που πήραν υπηκοότητα.     Είναι ο τελευταίος βασιλεύς της Ελλάδος. Όπως λένε ο αρχιεπίσκοπος Ελλάδος, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Έτσι και ο «Κοκό», όπως τον αποκαλούσαν κοροϊδευτικά, ολυμπιονίκης της ιστιοπλοίας το 1960 στη Ρώμη το παλληκάρι, γκόμενος και της Αλίκης Βουγιουκλάκη, άλλος ένας τίτλος τιμητικός, γεννήθηκε το 1940, σα σήμερα, 2 Ιουνίου. Και αφού γεννήθηκε από πατέρα βασιλιά και αφού έπαιζε μπάλα η βασιλεία στην Ελλάδα, θα καθόταν στο θρόνο, είτε ήταν μαλάκας, είτε αρχιμαλάκας.

Κανένα πρόβλημα στις σοβαρές κοινωνίες αν ο βασιλεύς είναι νούμερο. Της πλάκας άτομο. Στις σοβαρές κοινωνίες, στα αξιόπιστα κράτη μιλάνε οι θεσμοί. Και υπεράνω των θεσμών και των νόμων δεν στέκεται κανείς. Κι όταν λέμε κανείς, εννοούμε κανείς.

Λένε... ''πλανητάρχης'' και παθαίνεις ταράκουλο αν συνειδητοποιήσεις το βάρος και την αλήθεια της λέξεως. Πλανητάρχης! Ο άρχων του πλανήτη. Το αφεντικό της Γης. Ένας δημόσιος υπάλληλος είναι ο Ομπάμα, ο Τραμπ, ο Μπάιντεν, ο όποιος. Ένας κρατικός λειτουργός. Η Αμερική, ναι, είναι πράγματι πλανηταρχία. Όχι, όμως, και πλανητάρχης ο πρόεδρος της χώρας, ο οποίος βέβαια εκλέγεται, δηλαδή διορίζεται από τους ψηφοφόρους και, ως ενοικιαστής περιορισμένος χρόνου, του παραχωρούν το Λευκό Οίκο και τη μεγάλη σφραγίδα.
Τι τύπος ήταν ο Κωνσταντίνος Β', ο υιός του Παύλου και της Φρειδερίκης. Στη φώτο με την κυρά του, την αθόρυβη νοικοκυρούλα Άννα Μαρία εκ Δανίας. Μια γυναικούλα και μπράβο της διότι πάντα ήταν στη σκια, ούτε στιγμή έδωσε δικαιώματα, να δείξει μούρη, να καπελώσει τον άντρα της.
Επί της ουσίας αδιάφορο είναι ποιος πράγματι ήταν ο Κωνσταντίνος Α΄. Ηλίθιος, ξύπνιος, πονηρός, φευγάτος. Αρκεί να έχει σειρά, να είναι γιος βασιλιά.
Άλλο είναι αυτό που κρίνεται. Ποια είναι η Ελλάδα! Και ποια είναι η Ελλάδα; Μια χώρα στην οποία δεν λειτουργούν οι θεσμοί, ούτε οι νόμοι και από την άλλη πετάγεται στο μπαλκόνι κάποιος παραμύθης, που πιθανότατα δεν είναι μόνο απατεώνας αλλά και λαμόγιο του κερατά, επικίνδυνος, ικανός για όλα προκειμένου να παραμείνει στο παιχνίδι, και λέει Ψηφίστε με, κάντε με βασιλιά, πρωθυπουργό, για να σας σώσω. Αυτό το μπουρδελιάρικο, αυτό το πορνό έργο παίζεται στην Ελλάδα.
Διαβαστε ακομα: 

Η ΓΚΟΜΕΝΑ ΞΕΦΤΥΛΙΣΕ ΤΟΝ ΚΑΨΟΥΡΗ ΒΑΣΙΛΙΑ