ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ... , ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΝΕΚΔΟΤΟ

 
Διαφημίζεται σεμνά είναι αλήθεια ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει στο Μεγάλο Ξεκαθάρισμα στην Αστυνομία. Στη βρωμιά της Αστυνομίας. Πονηρός δεν είμαι, ποτέ δεν ήμουνα πονηρός, μια ζωή κοιμάμαι όρθιος και γι' αυτό αποφεύγω να πω ότι λόγω των προσεχών εκλογών, παίζει κι αυτό το παραμύθι. 
Παραμύθι, βέβαια. 
Δεν είναι νέο ότι η διαφθορά έχει βάλει πόδι στην μπατσία. Ότι και ανώτεροι αξιωματικοί είναι στο κόλπο. Στη συνεργασία με το οργανωμένο έγκλημα. Κάποτε, και για να μιλάμε συγκεκριμένα μέχρι και τη δεκαετία του ΄70, ήταν αδιανόητο μπάτσος και κακοποιός. Δεν υπήρχε αυτό. Σήμερα δύσκολα να μη είναι μπλεγμένος πολιτσμάνος σε κάθε είδους παρανομία. 
Όλα ξεκίνησαν από τη νύχτα. Όταν η νύχτα άρχισε να βγάζει φράγκα, εύκολα και παράνομα φράγκα, ξεπετάχτηκαν οι πρώτες συμμορίες. Και δεν είχαν καμιά τύχη αν δεν είχαν εξασφαλίσει τα νώτα τους. Την ''προστασίσ'' της αστυνομίας, της διεφθαρμένης αστυνομίας. Αυτό έγινε. Οι ''προστάτες'', οι μπράβοι της νύχτας δρούσαν στα ίσα με την κάλυψη της διαπλεκόμενης με τη νύχτα αστυνομίας.
Κι έρχεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη και με διάφορα ''πουλιά'' περνάει το μήνυμα ότι θα πέσει μαχαίρι. Θα ξηλώσουν γαλόνια, θα ξεβρωμίσουν την κατάσταση. Θα γίνουν αυτά που ποτέ άλλοτε τόλμησε καμιά κυβέρνηση. Και μόνο αυτό επιβεβαιώνει ότι πράγματι στην αστυνομία έχει στηθεί παρακράτος. Μ' άλλα λόγια, για να ξέρουμε τι λέμε, κράτος έχει στηθεί! Κράτος και παρακράτος σε ισχύ είναι το ίδιο πράμα. Το μόνο που διαφέρει είναι πως το ένα είναι νόμιμο, το άλλο παράνομα. Κρατος, όμως, το ένα, κράτος και το άλλο.
Το κράτος ή το παρακράτος δεν ξηλώνεται. Πλάκα κάνουμε; Για να υπάρχει και να λειτουργεί το παρακράτος, δηλαδή να τον υπηρετούν και λειτουργοί του κράτους, σημαίνει πως έχει ρίζες, το λιγότερο. Σημαίνει πως καλύπτει ανάγκες. Τελικά. Άλλο καθαρίζω την κόπρο, άλλο παίρνω κεφάλια κάποιων αξιωματικών. Καθαρίζω την κόπρο σημαίνει πως μετά την επιχείρηση εξυγίανσης δεν υπάρχουν συνθήκες και προϋποθέσεις να συνεχιστεί η παντρειά κράτους και παρακράτους.
Διαβαστε ακομα:

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΒΥΖΙΑ ΕΞΩ