Η ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

 
Συνέβη τις ημέρες της περιβόητης Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν Τσίπρας και Σκοπιανοί μαγείρευαν πως θα στήσουν τη δουλειά. Το BBC, όχι κάποιο κανάλι από τα σκουπίδια και του περιθωρίου, υποστήριξε πώς στην Ελλάδα η… «μακεδονική μειονότητα»… υποφέρει. Τι έλεγαν οι άνθρωποι! Και σε ποιους τα λέγανε!
Ο Μητσοτάκης είναι αντιπολίτευση ζητάει εξηγήσεις από τον... Τσίπρα για το… ρεπορτάζ του BBC. Φοβερά πράγματα. Ξεχασμένα, βέβαια. Γιατί να τα θυμόνται, όταν δεν τους συμφέρει! Θα πεις, τότε, γιατί τα κάνουν αυτά που δεν θέλουν να τα θυμόμαστε.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το κρατικό, παρακαλώ, κανάλι της Αγγλίας ''... ευτυχώς που έγινε η Συμφωνία των Πρεσπών, διότι σιωπηρά αναγνωρίζεται πλέον η μακεδονική μειονότητα και η μακεδονική εθνότητα και η μακεδονική γλώσσα''. Το BBC τα έλεγε αυτά. Και ο Κυριάκος ζητούσε εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό Τσίπρα. Θέατρο η δουλειά. Σ΄' αυτά και στ' άλλα είμαστε στα μαχαίρια, αλλά σε κάποια... θεματάκια κάνουμε το κορόιδο. Μιλάμε την ελληνική γλώσσα, όχι την... μακεδονική. Τα λέμε, μόνο να τα λέμε, έτσι για την τιμή της... αντιπαλότητας.
Τι να μας πει ο Τσίπρας. Του είπανε απ’ έξω να υπογράψει ένα κωλόχαρτο με κάποιον Ζάεφ και το έκανε για το καλό της «μακεδονικής μειονότητας». Πέραν τούτου δεν γνωρίζει ο συριζαίος. Ούτε στο πρόγραμμα του Σύριζα ήταν να… αποκατασταθεί η «μειονότητα των Μακεδόνων», ούτε ο Τσίπρας είχε πει ποτέ... δεσμευτεί κάτι σχετικό προεκλογικά. 
Οι δε συριζαίοι έπαιζαν τη γνωστή κασέτα. Ακροδεξιοί, εθνικιστές είναι όσοι διαφωνούν με την Συμφωνία των Πρεσπών. Η κασέτα του φασισμού. Όσοι διαφωνούν με τους αυτοαποκαλούμενους αριστερούς είναι αντικομουνιστές. Όπως παλιά βάφτιζαν κομουνιστές όσους διαφωνούσαν με τους χαρακτηριζόμενους δεξιούς. Η κασέτα του φασισμού.
Και στις προσεχείς εκλογές το κόλπο με τα Σκόπια περνάει στο αβαβά. Σα να μην έγινε κανένα έγκλημα. Το πόσο θα μας κοστίσει θα μας το πει η Ιστορία μετά από 100 και 200 χρόνια. Με μια μικρή καθυστέρηση, δηλαδή.
Διαβαστε ακομα: