Η ΑΝΝΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΟΥΡΔΙΣΣΑ

 

Οι Τούρκοι του Ερντογάν κατάλαβαν την πόλη Αφρίν και μέσα στα θύματα των Κούρδων ήταν η 26χρονη Αγγλίδα από το ανατολικό Σάσεξ Άννα Κάμπελ. Αεροπορική επίθεση τούρκικη στο κομβόι με το οποίο ταξίδευε η εθελόντρια στο πλευρό των Κούρδων Άννα, υδραυλικός στο επάγγελμα. Σκοτώθηκε επιτόπου το κορίτσι, σα σήμερα 15 Μαρτίου, το 2018.

Ο πατέρας της κοκκινομάλλας Άννας με την κατάλευκη επιδερμίδα στο BBC είπε: «Έφυγε τον Μάϊο του 2017 η κόρη μου, να πολεμήσει στην Συρία τους τζιχαντιστές. Ήθελε έναν καλύτερο κόσμο…».

Μη μείνουμε στο ιδεολογικό, στο συναισθηματικό κομμάτι μιας ιστορίας που παίζεται αιώνες στον πλανήτη. Νέοι άνθρωποι αρνούνται να δεχθούν τον κόσμο όπως πορεύεται, αλλά και δεν μένουν παθητικοί θεατές. Στρατεύονται με ψυχή πιο θερμή και πιο καθαρή από τους ντόπιους σε άγνωστους τόπους, σε πατρίδες ξένες. Και θυσιάζονται. Το είδαμε με τους φιλέλληνες το 1821.

Άγγλοι κι άλλοι Ευρωπαίοι κατατάχτηκαν στους τζιχαντιστές. Ιδεολόγοι. Άλλοι τυχοδιώκτες, άλλοι ρομαντικοί. Η Άννα Κάμπελ, όπως άλλοι Ευρωπαίοι εθελοντές στρατεύτηκαν ενάντια του ισλαμικού κράτους.

Ο κόσμος δεν γίνεται καλύτερος. Γιατί; Επειδή η αλήθεια είναι μία. Επειδή η αλήθεια δεν είναι σίγουρα με την μία πλευρά, ίσως να βρίσκεται κάπου αλλού. Κι όχι απαραίτητα σε μία ιδεολογία, σ’ ένα κράτος, σ’ ένα λαό, σ’ ένα αρχηγό.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΛΛΑΓΗ ΦΡΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ