ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΣΤΟ... ΜΝΗΜΑ ΜΠΑΙΝΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

 

Συνέβη επί κυβερνήσεως του - για μόλις έξι μηνών-  στημένου τεχνοκράτη κι όχι πολιτικού Λουκά Παπαδήμου. Μ' αυτόν, λοιπόν, πρωθυπουργό, τον τότε 65χρονο οικονομολόγο και εξωκομματικό, έγινε πραγματικότητα αυτό που όλοι μάθαμε να λέμε «Μνημόνιο». Μην πέσουμε σε λεπτομέρειες διότι θα λέμε, θα λέμε, δεν θα σταματάμε να λέμε και, αντί περιγραφής και ανάλυσης του θέματος, να χάσουμε την ουσία.

Μνημόνιο και Δανειακή σύμβαση είναι δύο διαφορετικά κείμενα, όμως με δεδομένη, με ολοκληρωτική ενότητα μεταξύ τους, και επικυρώθηκαν το 2012,σα σήμερα 15 Μαρτίου, από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Μνημόνιο. Η «κύρια σύμβαση χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης» με πράξη «Νομοθετικού περιεχομένου». Ποια είναι η σημασία; Τα θέλαμε και τα πάθαμε. Αυτό έγινε και άσε να λένε οι πονηροί και να παραμυθιάζουνε τον κοσμάκη. Η αλήθεια είναι ότι στήσαμε κώλο. Όταν παίρνεις δανεικά εν γνώσει σου ότι δεν είσαι σε θέση να ανταποκριθείς, να τα αποπληρώσεις, τότε... Πρώτα τα κατεβάζεις κανονικά και μετά τον τουρλώνεις.

Μνημόνιο. Μπήκες μόνος σου στο μνήμα. Αυτό είναι το μνημόνιο. 

Διαβαστε ακομα:

ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ Ο... ΤΣΙΠΡΑΣ