ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ, ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο... ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ

 

Χρειάστηκε να χωθεί κάργα στο λούκι της οικονομικής κρίσης η Ελλάδα για να γνωρίσει έναν περίεργο τύπο, με ξυρισμένη τη φαλάκρα, ο οποίος άρθρωνε μια τηλεοπτική γλώσσα διαφορετική, ούτε πολιτικιά, ούτε οικονομικιά. Ούτε λαϊκιά, ούτε κυριλέ. Το παλληκάρι, μορφωμένο και συγκροτημένο, άφθαρτο και χωρίς ταμπέλα κομματικής συμμορίας, έβγαινε στα κανάλια και τα έλεγε τελείως διαφορετικά. Και για ό,τι υποστήριζε ήταν κατηγορηματικός. Απόλυτος.

Ο καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο τμήμα οικονομικών επιστημών του πανεπιστημίου Αθηνών. Ο πασίγνωστος Βαρουφάκης πριν ακόμα ο Τσίπρας γίνει φαβορί για επόμενος πρωθυπουργός. Ο κύριος καθηγητής Βαρουφάκης, λοιπόν, με το που έσκαγε μύτη στο γυαλί με τη γυαλιστερή καράφλα ήταν και γαμώ τον Λοσάντα κάντε όλοι στην πάντα. Μια άλλη εκδοχή, σε άλλη εποχή, του φαινομένου Βαγγέλη Γιαννόπουλου.

Για χρόνια πριν πεθάνει ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος ήταν η πρώτη φίρμα στα κανάλια. Κάτι μεταξύ μάπετ σώου και Λεβέντης live. Χωρίς υπερβολή σε κάθε του εμφάνιση ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ, πατριάρχης του λαϊκισμού, κτυπούσε νούμερα στις θεαματικότητες όποτε τον καλούσαν να αμολύσει τις τηλεπαπαριές του..
Ο Βαρουφάκης είναι κι αυτός της ίδιας πλευράς. Της Απέναντι. Της πλευράς με τον κόσμο, με τον λαό, με την κοινωνία. Δεν υπάρχει στην Ιστορία κάποιος, ο μέγιστος των μεγίστων, να γίνει πρώτο όνομα αν δεν πουλάει λαϊκισμό.Τοίχο τρεις φορές πιο ψηλό από το μπόι του θα χρειαστεί κάποιος να πηδήξει αν δεν μοστραριστεί ως αντικαθεστωτικός. Διαφορετικά θα μένει στην απ' έξω. Ο εν λόγω κύριος Βαρουφάκης, όμως, δεν είναι της γνωστής φόρμας λαϊκιστής.
Ο λαϊκός λαϊκιστής, ο εξεζητημένος. Ο Βαρούφ παίζει με δική του συνταγή! Βεβαία, ενάντια στο σύστημα, πάντα. 
Έτσι και ο Γιάννης Βαρουφάκης. Αντισυστημικός. Ένας τεχνοκράτης που την πάει να δείχνει μπαλκονάτος. Και από την πρώτη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν τον εκφράζει κανένα κόμμα, δεν πρόκειται να πολιτευθεί, ούτε με τον Σύριζα. Πίστεψε, όμως, στον Σύριζα, και ο Τσίπρας πίστεψε στον Βαρουφάκη, και ο κόσμος πίστεψε σ' αυτούς. Η καταραμένη πίστη φταίει για όλα. Η πουτάνα η ελπίδα, το απόμακρο όραμα, αυτά φταίνε. Επόμενο, αφού παίζουν αυτά που δεν πιάνονται, που είναι αόρατα, ανύπαρκτα.

Μιλάμε για τον Βαρουφάκη. Γεννήθηκε το 1961, σα σήμερα 24 Μαρτίου. Έλεγε η Κριστίν Λαγκάρντ “Πιθανόν από το 2014 η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές”. Ο δικός σου, λέω για τον Βαρουφάκη, επιτόπου έλεγε το δικό του: “Η Ελλάδα θα μείνει πτωχευμένη για πάντα, πάντα θα έχει την τρόικα”.

Δικαιωμένος ο καράφλας. Πάντα. Και επειδή συνεχίζει το σπορ με γαλότσες στα πόδια πήδηξε από τη βάρκα που μπάζει νερά.

Διαβαστε ακομα:

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ... ΜΩΑΜΕΘ