ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΡΑΤΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ...

 
Προεκλογική περίοδος. Οι υποψήφιοι ρίχνουν στη μάχη και τον βαρύ οπλισμό τους. Τα παίζουν όλα για όλα. Και ό,τι πιάσουν. Ο Τσίπρας παίζει ήδη με το πιο μεγάλο του όπλο. Και ποιο είναι αυτό; Εδώ λέμε πως από μια άποψη το έργο μοιάζει με ανέκδοτο, που όμως δεν βγάζει γέλιο.
Να φύγει ο Μητσοτάκης και να' ρθω εγώ, λέει ο Τσίπρας. Καμιά αντίρρηση. Γιατί, όμως, να κοπιάσει ο μικρός; Επειδή είμαι... προοδευτικός. Ρε, πλάκα μας κάνεις; Να φύγει, χίλιες φορές να φύγει ο Μητσοτάκης. Εσύ, Αλέξη, πες γιατί να επανέλθεις. Επειδή είσαι πιο μπάνικος. Μετράει. Επειδή είσαι περισσότερο ικανός. Κι αυτό μετράει. Επειδή οι ξένοι, από Αμερική μέχρι Κίνα και Ευρώπη μέχρι Ρωσία, προτιμούν εσένα. Μετράει. 
Μη μας δουλεύεις! Όταν θες να γίνεις πρωθυπουργός χρειάζεσαι και τη ψήφο των σοβαρών. Των σκεπτόμενων. Κατόπιν τούτου κόψε τα ανέκδοτα. Να γίνει... προοδευτική κυβέρνηση.
Τι θα πει Είμαι... προοδευτικός; Τίποτα δεν θα πει. Λες ''προοδευτικός'' και ο κάθε μπάμιας και φασουλάδας να εννοεί .ό,τι γουστάρει. Ό,τι έχει να χρεώσει στον αντίπαλο. 
Μέχρι πρόσφατα οι παραμύθηδες μαίμού πολιτικοποιημένοι έλεγαν Εμείς οι αριστεροί, οι δημοκρατικοί, οι προοδευτικοί. Επειδή, όμως, οι της ΝΔ δεν ήταν λιγότερο δημοκρατικοί παίζουν μόνο με το κρύο ανέκδοτο Εμείς οι προοδευτικοί. Αφαίρεσαν και το Εμείς οι αριστεροί διότι πια είναι αντιεμπορικό, δεν πουλάει.
Έτσι που λες με τον Τσίπρα. Δεν λέει ψηφίστε με διότι αξίζω, αλλά επειδή είμαι... προοδευτικός.
Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΞΙΟΣ, ΤΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ...