ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ... ΑΝΤΙΔΕΞΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ

 

Εμείς είμαστε οι αντιδεξιοί, άρα όσοι δεν κάνετε κέφι τη δεξιά, εμάς να ψηφίσετε. Τόσο απλά γίνεται το παιχνίδι στην πολιτική. ''Εμείς'' και οι ''άλλοι''. Βάζουν το δίλημμα(;) στον έτσι ή αλλοιώς προκαταλελειμμένο ψηφοφόρο ο οποίος σκέπτεται οπαδικά, δηλαδή και φανατικά, αλλά τον αντιμετωπίζουν ως πολίτη ελεύθερο. Ενώ έχουν να κάνουν με στημένο. Λόγω κολλήματος θα δώσει αρνητική ψήφο. Θα καταψηφίσει την αντίπαλη... παράταξη, δεν θα ψηφίσει τη ''δική του''.

Πονηροί είναι οι πολιτικοί και πάνε στα σίγουρα. Παίζουν με τις ετικέτες κι αυτές πάντα έχουν πέραση, ακόμα και σε σκεπτόμενους, και σε πολιτικοποιημένους. Εμείς είμαστε οι της προοδευτικής παράταξης. Της δημοκρατικής παράταξης. Φτάνει αυτό. 

Ο Τσίπρας για παράδειγμα. Παγιδευμένος είναι, για να λέμε την αλήθεια. Αν ενεργεί πολιτικά σύμφωνα με τα κιτάπια της αριστεράς και του Σύριζα, τότε σίγουρα θα επανέλθει στα ποσοστά του, στο 4%. Καθόλου περίεργο να τον έτρωγε στη στροφή ο Βαρουφάκης και η Κωνσταντοπούλου.

Δεξιά και φιλελεύθερη, δηλαδή αντιλαϊκή χαρακτηρίζουν τη ΝΔ οι της αριστερής παράταξης. Και παίζουν μόνο με τις ταμπέλες. Αυτοί είναι οι δεξιοί, εμείς οι αντιδεξιοί. Και είναι δεξιοί διότι είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και των μνημονίων. Εμείς δεν είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων και των μνημονίων, άλλο ότι... υποχρεωθήκαμε να γίνουμε πιο υπάκουοι στους δανειστές. Αυτό δεν έχει καμιά σημασία, μετράει ότι στα λόγια είμαστε ενάντια σ' αυτά που... εφαρμόζουμε.
Αν ήταν σωστοί οι αντίπαλοι του Μητσοτάκη θα τον κατηγορούσαν ότι δεν είναι καλός δεξιός. Βέβαια. Είναι ανόητο να κατηγορείς κάποιον γι' αυτό που είναι. Δεν αρνείται ο πρωθυπουργός ποιες είναι οι πολιτικές του θέσεις, ποιος ο προσανατολισμός του. Κριτική ουσίας και αντιπολίτευση με νόημα έχει να τον εκθέσεις τον Μητσοτάκη, να τον παρουσιάσεις αναξιόπιστο, αναποτελεσματικό, ότι είναι παραμύθης δεξιός.
Στην πολιτική δεν είσαι στην πράξη αυτό που θεωρητικά υποστηρίζεις πως είσαι. Είσαι αυτό που δηλώνεις ότι είσαι. Ο Ανδρουλάκης δεν ξέρει κανένα ΠΑΣΟΚ, δηλαδή κανένα παρελθόν του κόμματος του. Καμία σχέση δεν έχω, σα να λέει με τον Παπανδρέου και τον Σημίτη. Με το σοσια-ληστικό κίνημα των Κουτσόγιωργα, Τσοχατζόπουλου (φώτο) και σία. Και ο Τσίπρας τι σχέση έχει με τον... δικό του Σύριζα, και την ''πρώτη φορά αριστερή'' κυβέρνηση, την πιο δουλική στους δανειστές. Είπαμε. Ο πολιτικός κάνει παιχνίδι με ό,τι δηλώνει αέρα πατέρα.
Είμαστε της αριστερής παράταξης, της κεντροαριστερής, της προοδευτικής, της δημοκρατικής. Αέρα πατέρα.
Διαβαστε ακομα:

ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ ΨΗΦΙΖΕΙ Ο ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ;