ΟΙ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΠΑΛΙ

 
Πως θα κάτσει η τράπουλα στις εκλογές. Σιγά τα δύσκολα. Τι τα έχουμε τα γκάλοπ! Κι αν πέσουν έξω πάλι μια-δυο μονάδες, άντε και τρεις- τέσσερις δεν αλλάζει τίποτα. Η μεν ΝΔ είναι στα πάνω της και ανεβαίνει συνέχεια, ο δε αντίπαλος της, ο μοναδικός αντίπαλος της, καταρρέει τόσο που πλέον δεν είναι αντίπαλος. Κι αυτό το σκηνικό με τίποτα δεν αλλάζει. Είναι δεδομένο. 
Μας τελείωσε η τσόντα. Λέω για τον Σύριζα. Από ένα κόμμα τσόντα, με ποσοστά σταθερά σε μονοψήφιο ποσοστό είχε εξελιχθεί σε μεγάλη κομματική δύναμη, μάλιστα έφτασε να γίνει μέχρι κυβέρνηση. Ένα κλαμπ κομματικό με συνιστώσες του 3-5% γρήγορα αυτοκατάργησε την αριστερή του ταυτότητα, όταν άρχισε να σκορπάει το ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα πράγματα. Το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τις εκλογές με 43,92% Οκτώβριο του 2009, και πέφτει στη ξεφτύλα με το βάζει την Ελλάδα στο μνημόνιο ο Γιώργος.

Συγκεκριμένα πράγματα. Στις εκλογές Μαίου 2012 το ΠΑΣΟΚ παίρνει 13,18% και τον επόμενο μήνα, στις εκλογές Ιουνίου 2012 πέφτει στο 12,28%, για να φάει την κατραπακιά με 4,68% στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Μιλάμε για διάλυση. Μιλάμε για... αντικατάσταση. Του ΠΑΣΟΚ από τον συγκεκριμένο Σύριζα του συγκεκριμένου Αλέξη Τσίπρα που από το 4.60% στις εκλογές Οκτωβρίου του 2009 έφτασε στο 36,34% τον Ιανουάριο του 2015.

Συμπέρασμα. Ο λαός στις 7 Ιουλίου 2019 έβγαλε κυβέρνηση την ΝΔ, του κόμματος που επί Κώστα Καραμανλή οδήγησε τη χώρα στην κρίση. Νικητής στην εκλογική αναμέτρηση του 2019 ήταν και ο Σύριζα, ο οποίος εξελίχθηκε στον δεύτερο πόλος που τόσο έχει ανάγκη ο λαός. Αυτό χρειάζεται ο γίγας λαός. Ένα κόμμα να το καταδικάζει, ένα δεύτερο κόμμα υποχρεωτικά να το βαπτίζει κυβέρνηση.

Ο αποτυχημένος, ο καραξεφτυλισμένος σύριζας κέρδισε το 2019 τη δεύτερη καθεστωτική θέση. Και με ποσοστό το ίδιο περίπου μ' εκείνο του του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου (35,46%) του 2015. Αν προσθέσεις και ποσοστό του Βαρουφάκη. Τεράστια η νίκη, η δευτεριά του Σύριζα στην ήττα του το 2019, 31,53% και 3,44% του Βαρουφάκη, συνολικά 35%!!!
Στις εκλογές του 2023 ο Σύριζα έπαθε συντριβή, κατέβηκε στο 20,07%. Μεγάλο ποσοστό, όμως μαγική εικόνα, διότι το κόμμα του Τσίπρα θα πέσει κι άλλο. Και θα ανέβει κι άλλο το... ΠΑΣΟΚ. Με φαβορί την ΝΔ.  Συμπέρασμα τελικό. Καταδικασμένος είναι ο κοσμάκης να ψηφίζει τους ίδιους και τους ίδιους. Αυτούς και τους... (δήθεν) άλλους.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ!