ΤΑ ΓΚΑΛΟΠ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙΣ... ΤΖΑΜΠΑ ΨΗΦΟΥΣ

 
Παίζονται πράγματα που δεν φαίνονται την προσεχή εβδομάδα. Η κινητικότητα ενός αρκετά υπολογίσιμου ποσοστού ψήφων θα βαρέσει στο κόκκινο. Το ότι πρώτο κόμμα θα είναι ο Μητσοτάκης δεν συζητείται, και πλέον το ζητούμενο είναι με ποια διαφορά από τον χαμένο Τσίπρα. Και είπαμε, ότι οι ψήφοι τούτες τις τελευταίες μέρες... καλπάζουν, δεν προλαβαίνουν να τις καταγράψουν τα γκάλοπ. Κάποιοι είτε από αδιαφορία, είτε από κάργα σκεπτικισμό πάνε μια από 'δω, μια από 'κει μέχρι να καταλήξουν στο τάδε και το δείνα κόμμα.

Δυο είναι οι κύριες διαφορετικές κατευθύνσεις. Η μια προς τα επάνω και ενισχύει τον Μητσοτάκη- πιθανόν να κάνει την έκπληξη (;) με μεγαλύτερο ποσοστό. Ακούγεται τρελό, αλλά υπολογίζεται η... τζάμπα ψήφος. Η άλλη κατεύθυνση είναι προς τα κάτω, που κουτσουρεύει τον Σύριζα, παρ' ό,τι υπολογίζεται σ΄ ένα μικρό βαθμό να αρπάξει κι αυτός ''τζάμπα ψήφους''.

Τι είναι το τζάμπα; Να ψηφίζει ο άλλος Μητσοτάκη παρ' ό,τι δεν είναι ΝΔ. Παρ' ό,τι δεν θέλει να ψηφίσει ΝΔ. Θα το κάνει, όμως, διότι έχει συχαθεί τους συριζαίους, και πιο πολύ τον αρχηγό τους. Τζάμπα ψήφους θα τσουρνέψει και ο Τσίπρας, ψήφους που δεν του ανήκουν, που δεν τις αξίζει, γιατί κάποιοι όχι αριστεροί για τον άλφα και βήτα λόγο δεν κάνουν κέφι να διαλυθεί το κόμμα του Τσίπρα, να περάσει στο περιθώριο.
Δεν πιάνει ο νους τι δουλεύει στο μυαλό του κάθε ψηφοφόρου. Όχι, δηλαδή. επειδή δεν το σκεφτόμαστε εμείς, άρα κανένας δεν σκέφτεται και ο άλλος έτσι κι αλλοιώς.
Χάθηκε από τις προηγούμενες εκλογές αυτό που λέγεται ''πόλωση''. Οι δυο πόλοι που τους γεννάει η αντιπαλότητα. Εμείς και οι άλλοι. Σήμερα ένας είναι ο πόλος, η ΝΔ, ο άλλος, αυτός του Σύριζα δεν φτουράει. Κάποιοι, βέβαια, δεν ήταν ποτέ ούτε με τον έναν κώλο, ούτε με τον άλλον κώλο, όμως έπεφταν στη λούμπα και, τελικά, προτιμούσαν τον έναν.
Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΟ ΝΙΚΕΣ, 19 ΣΤΙΣ 19