Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ... ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ

 

Η μεγαλύτερη καταστροφή από πυρκαγιά έγινε στο Μάτι το 2018, στις 23 Ιουλίου. Τα δάκτυλα στα χέρια δεν έφταναν για να μετρηθούν οι νεκροί. Σε τέτοιο μαζικό φονικό, χαμό συμπολιτών στην Αττική, ταιριάζει πρώτα η σιωπή. Η τραγωδία δεν χρειάζεται επίδειξη συμπόνιας και θέατρο κατηγοριών στους υπευθύνους. Γιατί δεν υπάρχουν υπεύθυνοι, ένοχοι.

Ζητούσαν την παραίτηση του αρμόδιου υπουργού. Κάποιου Σκουρλέτη, κομματόσκυλου του σύριζα. Ο ορισμός της απόλυτης υποκρισίας. Η δουλειά του ήταν να γαυγίζει ενάντια στους κομματικούς αντιπάλους και ως υπουργός εσωτερικών είχε την αγωνία πως να μανουβράρει, να κομματιάσει την Β' Αθήνας εν όψει των εκλογών. Αυτά ήταν τα ζητούμενα. Θέατρο, θεατρική παράσταση όταν ζητούσαν την παραίτηση Σκουρλέτη. Θέατρο, κι αν ο υπουργός και η κυβέρνηση του αναγνώριζαν την υπευθυνότητα τους  Το παραμύθι.

Στο φινάλε, αν παραιτούνταν ο αρμόδιος υπουργός για την τραγωδία στο Μάτι, τότε μια τέτοια απόφαση θα έμοιαζε για αναγνώριση της αρμοδιότητας του, της ευθύνης του. Το θέατρο. 

Στην Ελλάδα δεν λειτουργεί η πολιτική. Δεν υπάρχουν πολιτικοί. Καμιά ανάθεση αληθινού πολιτικού έργου από κανέναν πρωθυπουργό. Υπάρχει μόνο η κομματική αντιπαλότητα ποδοσφαιρικού τύπου.

Διαβαστε ακομα:

ΜΕ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΗΓΑΝ ΝΑ ''ΣΒΗΣΟΥΝ'' ΤΗ ΦΩΤΙΑ