Η ''ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ'' ΤΙΤΛΟΣ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

 

Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω ότι ο Τσίπρας ήταν κωλοτούμπας. Της πλάκας είναι αυτοί που υποτίθεται τον επικρίνουν. Που υποτίθεται τον εκθέτουν. Στην πραγματικότητα, όταν η αντιπολίτευση τους, σε στενά κομματικό επίπεδο αλλά και ευρύτερα πολιτικό, στηρίζεται στον κωλοτουμπισμό, δίνουν εύσημα στον τέως πρωθυπουργό, ο οποίος από σήμερα 28 Ιουλίου ξεκινά το 50ο έτος της ζωής του.

Έτσι είναι. Η «κωλοτούμπα» είναι τίτλος τιμής για τον Τσίπρα. Και απόδειξη της κυβερνητικής του δραστηριότητας. Μιλάμε σοβαρά. Όταν τον κατηγορούν για κωλοτούμπα, για τούτο και για εκείνο το ζήτημα, είναι σα να του αναγνωρίζουν πώς έχει αρχές. Ότι ο πρόεδρος του Σύριζα πίστευε σε κάποια ιδεώδη, τα οποία ως κυβέρνηση τα αγνόησε, τα ξέχασε.

Μιλάμε σοβαρά. Υπόγεια και υποσυνείδητα η κατηγορία για κωλοτούμπες πέρναγε στον κοσμάκη θετικά για τον Τσίπρα. Ναι, ο λεβέντης πράγματι έκανε κωλοτούμπες, αλλά δεν έχει άλλη επιλογή. Παρά τη θέλησή του υποχρεώθηκε να αποφασίζει κόντρα στην πολιτική του ταυτότητα.

Κύριοι μαλάκες, ο Τσίπρας δεν διέπραξε κωλοτούμπες. Σας δούλευε όλους, κύριοι μαλάκες. Δεν πιστεύει τίποτα. Ούτε αρχές έχει, ούτε ιδεολογίες. Τίποτα.

Στο φινάλε, κύριοι μαλάκες, κωλοτουμπιάρη λες αυτόν που άλλα έλεγε κι άλλα λέει. Κωλοτουμπιάρης επίσης είναι εκείνος που άλλα έκανε, κι άλλα κάνει. Ο Τσίπρας είναι άλλο κόλπο. Ο Τσίπρας άλλα έλεγε κι άλλα έκανε. Υπάρχει διαφορά.

Ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός έλεγε κάτι παπαριές και ως πρωθυπουργός συνέχιζε να παρλάρει τα ίδια, όμως έκανε άλλα. Άρα, δεν είναι κωλοτούμπας. Ένας αριβίστας είναι. Που τους είχε για πλάκα κι αυτούς που τον ψήφισαν κι όσους δεν τον ψήφισαν. Και επειδή ήξερε ότι έχει να κάνει με μαλάκες, κρατήθηκε τόσο πολύ στην πιάτσα.

Διαβαστε ακομα:

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ