ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΟ ΦΟΝΟ ΚΑΙ... ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 
''Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει''. Βαρέθηκα να ακούω τούτη την πολυμεταχειρισμένη κασέτα, κάπακι μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια. Και μετά από φόνο, όπως εκείνο με δράστη χρυσαυγίτη και με θύμα τον 34χρονο ράπερ . Ίδια κασέτα έπαιξε κι όταν μετά από 44 μέρες άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ δύο χρυσαυγίτες. «Η Δημοκρατία δεν κλονίζεται» είπαν και ελάλησαν οι επίσημοι.Ε, όσο να 'ναι αυτοί κάτι περισσότερο... γνωρίζουν. 
Διεπράχθη έγκλημα πολιτικό ή μοιάζει σαν τέτοιο; Επιτόπου θα ακούσουμε τη μεγάλη κουβέντα; «Η Δημοκρατία είναι ισχυρή». Λες και αναφέρονται σε κάποια απόκοσμη θεότητα. Ότι η Δημοκρατία είναι εξωγήινος εξουσιαστής και δεν φοβάται να χάσει το θρόνο του. Είτε γιατί μια ολιγάριθμη συμμορία κουκουλοφόρων σε νύχτα με φεγγάρι καταστρέφει καταστήματα, βάζει φωτιές σε Ι.Χ., κοντράρει εκατοντάδες αρματωμένους μπάτσους και σταματάει για ώρες την κυκλοφορία. ''Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει'' θα μας πουν. Κόμματα και υπουργοί κάνουν πάρτη με μίζες, αλλά... κανένα πρόβλημα διότι «Η Δημοκρατία δεν κλονίζεται». Η Ελλάδα είχε χρεοκοπήσει, αλλά ίδια βιόλα,«Η Δημοκρατία είναι ισχυρή».

Κάνουν πλάκα; Όχι, το λένε σοβαρά. Στο φινάλε, γιατί να αρνείται τη δημοκρατία όποιος φτάνει στο έγκλημα. Με κίνητρο πολιτικό, κομματικό σκοτώνει δεξιό, ακροδεξιό, αριστερό, ακροαριστερό;

Μη λένε ό,τι θέλουν. Άλλος σκοτώνει σε καθεστώς χουντικό στον αγώνα του να επανέλθει στη χώρα του η δημοκρατία.

Το 2013, σα σήμερα 18 Σεπτεμβρίου, έχασε τη ζωή του ο Παύλος Φύσσας. Δεν δέχομαι ότι όλοι όσοι καταδικάζουν το έγκλημα είναι πραγματικοί δημοκράτες. Η δημοκρατία λειτουργεί και θριαμβεύει όταν λειτουργούν οι θεσμοί. Ανεξάρτητα αν προκύπτουν φονικά ή όχι. Να το πούμε αλλοιώς. Η δημοκρατία από μόνη της δεν μετατρέπεται σε ασπίδα απέναντι σε κάθε κοινωνική βαρβαρότητα.

Για την Ιστορία. Η δολοφονία Φύσσα ήταν η ευκαιρία να βγάλει τα τανκ με τις ερπύστριες το κράτος για να λοιώσει στο όνομα της δημοκρατίας τους αληταράδες χρυσαυγίτες, οι οποίοι τόλμησαν να γίνουν βουλευτές, αφού... παρέσυραν αθώους πολίτες να τους ψηφίσουν. Από την άλλη, για να μη ξεχνιόμαστε, τα κόμματα του λεγόμενου δημοκρατικού τόξου, του «Τσοβόλα, δώστα όλα», του «Λεφτά υπάρχουν», του «Τα φάγαμε μαζί», του ''Θα σχίσουμε τα μνημόνια'' εμπορεύτηκαν χυδαία τον άδικο χαμό του Φύσσα. Μέχρι που τον μπέρδεψαν, τον συνέκριναν με άλλες δολοφονίες λαϊκών αγωνιστών, Λάμπράκη, Πετρούλα, Τεμπονέρα. Άφησαν στην απ' έξω τη δολοφονία του 16χρονου Γρηγορόπουλου από μπάτσο, ίσως γιατί αυτήν την έχουν καπελώσει οι αριστεριστές.

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΕΙ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ