ΤΑ ΒΑΜΠΙΡ ΠΙΝΟΥΝ ΑΙΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

 
Επί λέξει το 2014 έγραφα: ''Και του χρόνου. Το έργο θα το ξαναδούμε και του χρόνου. Δεν είναι ευχή αυτό που λέω, είναι μια πραγματικότητα. Αυτή είναι η κουβέντα μου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ένα χρόνο πριν, λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Σεπτεμβρίου, σα σήμερα το 2013''. Αυτά, επαναλαμβάνω, έγραφα την πρώτη επέτειο του φόνου. ''Και του χρόνου...''. Επαναλαμβάνω και σήμερα το ίδιο. ''Και του χρόνου...'', με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός ακόμα χρόνου από το φονικό. Τα χρόνια έγιναν δέκα και όσο τους παίρνει θα γίνεται η ίδια αισχρή εκμετάλλευση. 
Ένα κάθαρμα χρυσαυγίτης σκότωσε μπαμπέσικα ένα παλληκάρι και για τούτη τη δολοφονία κάνουν κάθε χρόνο παιχνίδι. Όσοι παριστάνουν τους αριστερούς, τους αγωνιστές, τους αντιφασίστες.

Η ντροπή. Δεν έχουν άλλο τρόπο να ξεχωρίσουν από τους κομματικούς και... ιδεολογικούς τους αντιπάλους και βαμπίρ κανονικά ανοίγουν τον τάφο του Παύλου Φύσσα και πίνουν αίμα από τον νεκρό. Κάθε χρόνο. Το αυτό και στην περίπτωση του 16χρονου Γρηγορόπουλου, σκοτωμένος από μπάτσο. Οι επαγγελματίες εντός και εκτός κομμάτων επανέρχονται με την ίδια κασέτα. Ανάλογα με το κλίμα, με το όποιο σκηνικό στο λεγόμενο χώρο της πολιτικής, οι επαγγελματίες για πάρτη τους καπηλεύονται τον Παύλο Φύσσα

Κανένα πρόβλημα που ο αδικοχαμένος δεν ήταν φίρμα. Ένας ποιητής, ένας καλλιτέχνης, ένας πολιτικός με άλφα μέγεθος. Οι βρυκόλακες κάνουν τη δουλειά τους και μ’ έναν άγνωστο, όπως ο ράπερ Φύσσας, αρκεί ο αδικοχαμένος να ήταν πολιτικοποιημένος.

Ο πατέρας του Παύλου Φύσσα το είχε καταγγείλει. Ότι γίνεται πολιτική εκμετάλλευση με το θάνατο του γιου του. Το ίδιο είχε αντιδράσει η οικογένεια Γρηγορόπουλου.

Διαβαστε ακομα:

ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΜΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΩΝΗ