ΑΛΛΑΓΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΜΗΝ.. ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

 
Το κυρίαρχο σύνθημα στην Ελλάδα της πολιτικής, ιδιαίτερα  από το 1974, σ' όλη την περίοδο της μεταπολίτευσης, είναι «Αλλαγή». Ο άπαικτος καραγκιοζισμός μιας κοινωνίας να θέλει, να απαιτεί... αλλαγή. Μόνο στα λόγια. Να έχουν εχθρική στάση στην Αλλαγή, να μη γουστάρουν να αλλάξουν με τίποτα κι όμως να λοιώνουν όταν ακούνε τον αρχηγό του κόμματος, τον κάθε αρχηγό του κάθε κόμματος να ζητάει «Αλλαγή».
Στην ξευτύλα έχουν την Αλλαγή οι Έλληνες. Ότι πρόκειται για μια διαδικασία στα… λόγια. Και επιτυγχάνεται χωρίς… αλλαγές. 
Το 1981, σα σήμερα 18 Οκτωβρίου, έγινε η πρώτη νίκη του ΠΑΣΟΚ με Ανδρέα Παπανδρέου αρχηγό στις εθνικές εκλογές. Κυρίαρχο σύνθημα ''Αλλαγή'' Να αλλάξει πλεύση η Ελλάδα. Βέβαια. Αφού κέρδισε στις κάλπες το... σοσιαλιστικό κίνημα. Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ. Και από την Ευρώπη. Και πάμε; Εκεί που είμασταν!
Κάποιους μήνες μετά τις εκλογές του 1981, δημοσιογράφοι ρώτησαν τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Πότε θα ξεκινήσετε να κάνετε την Αλλαγή;». Και ο απατεώνας τους ξέρανε; «Η Αλλαγή έχει γίνει!» είπε ο γιός του Γεωργίου Παπανδρέου, του πρώτου στην Ιστορία, το 1961, που λάνσαρε το σύνθημα «Αλλαγή»
Τι εννοούσε, αλλά δεν το ομολογούσε ο απατεώνας;. Αλλαγή σημαίνει ότι ο λαός έβγαλε το ΠΑΣΟΚ στη θέση της ΝΔ.
Διαβαστε ακομα:

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΣΙΠΡΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΙΑΝΕΤΑΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΙΟΣ