ΑΝ ΣΗΚΩΝΟΝΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥΣ...

 
Χωρίς πολλά λόγια. Η Ελλάδα έδωσε εξετάσεις και πήρε κάτω του μηδενός. Στο πως γιόρτασε την επέτειο της Επανάστασης του 1821, απέναντι στον προαιώνιο εχθρό. Εξετάσεις απέναντι στη διεθνή κοινότητα και απέναντι στην ίδια της την Ιστορία. Πως κι αν πράγματι ανέδειξε το πλέον σημαντικό γεγονός της Ιστορίας της, το ξεσηκωμό, πριν ακόμα ξεκινήσει η οργάνωση του ελληνικού κράτους. Πριν, δηλαδή, ξεκινήσει να γράφεται η πορεία της νεώτερης Ιστορίας μας.
 
Χοντρό το έργο. Βαρύ κι ασήκωτο. Η τεράστια ευκαιρία να ξεβρακωθεί ο βρώμικος και άτιμος ρόλος του ξένου παράγοντα. Των μεγάλων δυνάμεων και των οργάνων τους. Και να μάθει το σύμπαν, για μια φορά ακόμα, αυτή τη φορά με τον πιο σωστό επικοινωνιακό τρόπο, τι σημαίνει ελληνισμός και πόσο ο ελληνικός πολιτισμός επηρέασε την παγκόσμια ανθρωπότητα.
Προσέχω τις λέξεις που χρησιμοποιώ. Ελληνισμός, ελληνικός πολιτισμός. Βγάζω από το λογαριασμό τον ελληνικό λαό, το ελληνικό κράτος, τους Έλληνες πολιτικούς, καλλιτέχνες, επιστήμονες, ποιητές, στοχαστές. 
Σα σήμερα 6 Νοεμβρίου το 2019 έγινε το πρώτο νταραβέρι στη Βουλή, με την παρουσία και της κυρίας Γιάννας Αγγελοπούλου, η οποία είχε αναλάβει τσιρίμπασης τούτης της μέγιστης εθνικής δουλειάς. Και ξεκινήσανε να φτιάξουν επιτροπή για τα 200 χρόνια του 1821, με άτομα που, εκτός των άλλων, θα τους προτείνουν τα... κόμματα. Α, ρε, να σηκωνόντουσαν από τον τάφο τους Κολοκοτρώνης και Καραϊσκάκης, Νικηταράς και Ανδρούτσος. Να μας έλεγαν τις πουστιές και τις κλεψιές των πολιτικών.
Από και ως που το Κινάλ και η ΝΔ, ο Σύριζας και το ΚΚΕ, που ποτέ στην ατζέντα τους δεν είχαν το 1821, να δώσουν εκπρόσωπο; Τα κόμματα μόνο περήφανα δεν πρέπει να είναι για την εξωτερική πολιτική της Ελλάδος. Τι λέμε! Συνεχίζουν την ίδια ''γραμμή'' και τα σημερινά κόμματα, λες και είναι η συνέχεια των πρώτων κομμάτων που συστάθηκαν με την έγκριση των ξένων.
Διαβαστε ακομα: