Η ΞΑΝΘΙΑ ΓΚΟΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΒΥΖΙ

 
Είναι γυναίκα, είναι και ξανθιά, είναι και ηθοποιός γυαλιστερή σε σαπουνόπερες, με λευκή, αγγελική ομορφιά, και προέκυψαν οι γνωστές κλισεδιάρικες παπαριές όταν το κορίτσι αποφάσισε να γίνει, στα 36 της χρόνια, πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Πολωνία. Ουδείς μαλάκας διάβασε το πρόσωπό της. Δεν αποκωδικοποίησε τα γαλάζια μελαγχολικά μάτια της και τη δύναμη της αρχαίας φυλής της που κρύβει η πρώην τηλεπαρουσιάστρια.
Το κείμενο είναι προφητικό και μην πέφτετε στην έκπληξη. Τι εννοώ; Θα πέσουν τα τσιμέντα αν μια πολιτικός, Μέρκελ λέγεται αυτή, Λαγκάρντ, τολμήσει σήμερα να βγει με μπικίνι μαγιώ στην πασαρέλα. Μη λησμονούμε την επίθεση που ξεκίνησε η αιώνια Γυναίκα τα τελευταία 100 χρόνια και από τότε μπήκε στη φάση του κάλλους. Της υψηλής, αλλά και μυστηριακής αισθητικής. Στο επόμενο κλικ η γυναίκα πολιτικός δεν θα είναι κάποια σιτεμένη, μια βακέτα, αλλά γκομενάρα σοβαρότατη και αξιοπρεπέστατη.
Αντιληπτό ότι ο άνδρας έχει αποτύχει ολοκληρωτικά. Στάθηκε ανάξιος να οδηγήσει τον άνθρωπο χωρίς αίμα, βία και πείνα. Η Πολωνέζα Μαγκνταλένα Ογκόρεκ, μια σύγχρονη κοπέλλα, της αρέσουν η ροκ μοσική, οι ψηλοτάκουνες γόβες, το κομψό ντύσιμο. Υπάρχει και κάτι άλλο. Κάθε βράδυ προσεύχεται στη Ιππολύτη. Ποια είναι αυτή;

Η Αγία Μητέρα είναι η Ιππολύτη. Η Μεγάλη Αδελφή. Η Αιώνια Κυρά, η Παντοτινή Δασκάλα. Αυτή είναι η Ιππολύτη, η Βασίλισσα των Αμαζόνων, που ζούσαν χωρίς άνδρες και έκοβαν το ένα βυζί τους για να σκοπεύουν καλύτερα με το τόξο.

Κοψιά σταρ έχει το κορίτσι, αλλά έχει κρυφά προσόντα και πόθο να σπουδάσει ιστορικός. Πριν δέκα χρόνια ανακοίνωσε σε ειδική εκδήλωση την υποψηφιότητά της για πρόεδρος της Πολωνίας και έγινε ο σχετικός χαμός. Δεν είχε βέβαια καμιά πιθανότητα να εκλεγεί. Ο στόχος της δεν είναι να γίνει ένας άλλος Γιαρουζέλσκι της κομουνιστικής χούντας, ούτε ένας Βαλέσα της γραφικής δημοκρατίας. Όπως και να ΄χει το σπόρο το έριξε.

Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΒΑΛΕ ΤΑ... ΔΑΝΕΙΚΑ