ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΙ ΑΝ ΧΑΣΟΥΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΑΟΥΤΣΑΙΝΤΕΡ

 

Προσέξτε τι θα ψηφίσετε, οι εκλογές είναι κρίσιμες, απ' εσάς εξαρτάται το μέλλον των παιδιών σας, της Ελλάδος. Η κάλπη θα κρίνει την αλλαγή ή όχι της πορείας μας στο αύριο. Τέτοιες παπαριές λέγανε, μάλιστα στα σοβαρά. Αναμασήματα, επαναλήψεις, τα ίδια και τα ίδια, λες και βάζουν μελανόχαρτο. Τα σαλιαρίζουν και ό,τι τσιμπήσουν. ''Πολιτικός'' λόγος μακριά από την αλήθεια.

Ποια είναι η αλήθεια; Μιλάει το Χθες. Και τι μας λέει το χθες και το προχθές. Ότι καμιά αλλαγή δεν γίνεται με τις εκλογές. Κανένα κόμμα, καμιά κυβέρνηση δεν έχει τα άντερα να κοντράρει την Ιστορία. Την πραγματικότητα, δηλαδή.

Αυτά, βέβαια, όταν το κλίμα σήμερα βρωμάει σκηνικό αντιπαλότητας και δυο κόμματα διεκδικούν την πρωτιά. Σήμερα; Η κασέτα δεν παίζει με την μονοκρατορία Μητσοτάκη.
Η αλλαγή, δηλαδή το κάτι άλλο, το νέο, να φύγεις από την αρρώστια και να πας στην υγεία, από την ασχήμια στον πολιτισμό, δεν επιτυγχάνεται με λόγια πεζοδρομίου. Αυτό έκαναν οι πολιτικοί του Προχθές και το συνέχιζαν μέχρι Χθες. Με με στόχο να πάρουν ψήφους, όχι μόνον προεκλογικά, έπαιζαν τις προεκλογικές τους παπαρδέλες. Αρχηγοί κομμάτων έμοιαζαν με χουλιγκάνους, εξέδρας ποδοσφαιρικής.
Το πρωτάθλημα το παίρνει ο Αστέρας Τρίπολης ή ο Ατρόμητος Περιστερίου. Η αλλαγή! Η επανάσταση! Να, όμως, που δεν αλλάζει τίποτα. Η ποιότητα και η ηθική του πρωταθλήματος επειδή σήκωσε την κούπα ομάδα που δεν είναι ούτε αουτσάιντερ. Είμαστε αυτοί που είμαστε, κι αυτό που είμαστε το δείχνουμε στα γήπεδα, στα δικαστήρια, στα κανάλια, στη σχέση μας με τα κόμματα, με το κράτος. Κι αυτό που είμαστε το δείχνουμε και στην κάλπη, είτε ψηφίζουμε έτσι, είτε αλλοιώς. Αντί, λοιπόν, να βλέπουμε τι δείχνει ο καθρέπτης - και της κάλπης-  μας έκαναν πλάκα οι επαγγελματίες των κομμάτων με το παραμύθι ότι τα πάντα όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα των εκλογών.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗΜΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΥ