ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΟΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΜΕ ΚΑΛΑΣΝΙΚΩΦ

 

Μας ζαλίζουν τον έρωτα τα ρεπορτάζ με τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών. Και όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, κρύβουν την αλήθεια. Κόμματα, κυβέρνηση, ΜΜΕ και τράπεζες δεν λένε την αλήθεια. Πως για το πρόβλημα των τραπεζών πρώτα ευθύνονται οι ίδιες οι τράπεζες και μετά οι... τράπεζες. Και όλοι, κι όταν λέμε όλοι εννοούμε όλοι, ξεχνάνε το γεγονός ότι η οικονομική κρίση στη χώρα επηρέασε και ανέδειξε το πρόβλημα. Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό το αβαβά; Επειδή τη ζημιά καλούνται να την πληρώσουν αποκλειστικά οι δανειολήπτες κι όχι οι τράπεζες

Για να μη ξεχνιόμαστε. Αρχές του 2014 ο πιο αρμόδιος άνθρωπος στην Ελλάδα μίλησε για καραμπινάτους απατεώνες. Τραπεζίτες, όχι δανειολήπτες. Συγκεκριμένα, ο πρώην εισαγγελέας Παναγιώτης Νικολούδης, πρόεδρος της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος, αναφερόμενος σε τρεις τράπεζες, είπε πως γινόντουσαν κανονικές ληστείες “από μέσα”. Από τις ίδιες τις διοικήσεις τους, δηλαδή.

Της πλάκας είναι οι εγκληματίες, με καλάσνικωφ και μάσκες, όταν μπουκάρουν στις τράπεζες και ό,τι αρπάξουν. Τέτοια πράγματα σ' αυτές τις τρεις τράπεζες δεν τα έχω ξαναδεί στην καριέρα μου ως δικαστικός. Κουβέντες από τον πλέον αρμόδιο δημόσιο λειτουργό όταν ενημέρωσε την Βουλή. Για τα όργια στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο επί Άγγελου Φιλιππίδη, την Proton μπανκ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και την FBB του Βίκτωρα Ρέστη. Οι υπεύθυνοι των τραπεζών έδιναν “κόκκινα” δάνεια, λεφτά σε ανθρώπους που δεν θα τα αποπλήρωναν ποτέ.

Για την Ιστορία να προσθέσω ότι από τον Τσίπρα υπουργοποιήθηκε ο συγκεκριμένος Παναγιώτης Νικολούδης και στη θέση του, νέο πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας και Ελέγχου των Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου τοποθετήθηκε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Παντελής.

Μη ξεχνάμε τον διευθυντή τράπεζας που βρέθηκε ιδιοκτήτης 150 offshore εταιρειών! Οι άνθρωποι, μπροστινοί και πισινοί ξεσκίσανε. Οι κυβερνήσεις θέλουν να σώσουν τις τράπεζες κατ' εντολήν των ξένων. Και πουλάνε το παραμύθι ότι... δίνουν λύση στο θέμα. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΖΙ Ο ΜΠΕΟΣ