ΡΟΖ ΣΛΙΠΑΚΙ ΑΠΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΡΑΚΙ

 

Εκατό χρόνια, μετρημένα ένα προς ένα είναι το ΚΚΕ, και δεν είναι σε θέση να περάσει το 10%. Κανένα πρόβλημα! Βολεμένο μια χαρά είναι στο σύστημα. Κανένα πρόβλημα, διότι και σαν τσόντα θαρρεί ότι ανταποκρίνεται του καθήκοντος απέναντι στον λαό.

Γιατί, όμως, το ΚΚΕ δεν μπορεί να ξεκολλήσει, να πιάσει διψήφιο αριθμό; Πανεύκολη η απάντηση. Επειδή παραμένει στα ίδια και στα ίδια. Κάποιοι το λένε συνέπεια. Τέλος πάντων, δεν κάνει σκέρτσα το αρχαιότερο ελληνικό κόμμα, τα λέει όπως έμαθε το ποίημα από το 1917, τότε που έγινε η Οκτωβριανή Επανάσταση στη Ρωσία. Αυτός και μόνο είναι ο λόγος που το ΚΚΕ είναι στην άκρη. Είναι ντεμοντέ, ρε, παιδί μου.

Ο Σύριζα γιατί έγινε κυβέρνηση; Και αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα χωρίς αντίπαλο. Επειδή το κόκκινο βρακί του το έκανε πρώτα ροζέ κυλοτάκι, πριν το πετάξει κι αυτό, για να φορέσει μπλέ σλιπάκι με μωβ πουά. Αν, δηλαδή, οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ και το ΚΚ Εσ. στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στον Σύριζα, δεν είχαν ξεκινήσει από το 2012 να αλλάζουν γυναικεία εσώρουχα, δεν θα 'επαιρναν πάνω από δέκα τα εκατό. Ακόμα κι αν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ είχαν τινάξει στον αέρα την Ελλάδα.

Χάνει ο Τσίπρας στις εκλογές του 2019 με ποσοστό 31,5% που του έδωσαν παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι συστηματικοί ψηφοφόροι του Σύριζα δεν ψήφισαν Τσίπρα. Ούτε και θα ξαναψηφίσουν Σύριζα. Γι' αυτό και ο Τσίπρας συνέχιζε να μην είναι ''Τσίπρας'' και ξεκάθαρα έπαιζε όλο και περισσότερο αντι- Μητσοτάκης. Κι έκανε αντιπολίτευση όχι από αριστερά, αλλά ως αντί-ΝΔ.

Όποιος γουστάρει τον Σύριζα να πάνε να φτιάξουν δικό τους κόμμα και να έχουν τη μοίρα του συνεπούς Λαφαζάνη. Για 4,5 χρόνια οι συριζαίοι έκαναν τον ψόφιο αριστερό κοριό και λαμογιάρισαν οι πεινάλες με την εξουσία, μένοντας σε κόμμα, όχι... αρχών, αλλά αρχηγικό.

Διαβαστε ακομα:

ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΩΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ