ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ

 
Από το πουθενά γεννάνε πρόβλημα. Αυτό είναι στην Ελλάδα και συνεχίζει να είναι το... πρόβλημα μας, λέει πολύ σοβαρά και πολύ... προβληματικά ο συνομιλητής μου. Τρεις δεκαετίες τον ξέρω τον κύριο και σα να μου τα λέει ίδια και απαράλλαχτα κάθε φορά που ανοίγουμε κουβέντα. Τι είναι αυτό; Σταθερότητα απόψεων ή μια από τα ίδια. Τα ‘χει μ’ όλον τον κόσμο. Όλοι του φταίνε. Και είναι κολλημένος στην ίδια τρέλα. Δηλαδή; Ισχυρίζεται πως κάθε χρόνο και σε σύγκριση με το Χθες τα πάμε γενικώς καλύτερα κι όμως δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Αντί να χαιρόμαστε και να αισθανόμαστε παραδεισένια, δεν σταματάμε την κλάψα. Ε, αυτό για να μας βγει σε καλό, χρειάζεται να πλακωθούμε μεταξύ μας. 

Οι Έλληνες, λέει και το λέει με στόμα στραβό, 70 χρόνια μετά τον εμφύλιο πόλεμο την έβγαλαν μια χαρά. Στα εύκολα. Με τα ψέματα. Έμαθαν τα ρεβεγιόν, τα μπουζούκια, τις δεξιώσεις. Τις ανέσεις που δεν τους αξίζουν. Ήταν αυτό σωστό και τίμιο; Και συνέχεια παραπονούνται. Μια ζωή στη μανούρα, έχουν, δεν έχουν δίκαιο. Τους κάθεται ή όχι η στραβή. Ε, μια είναι η λύση για να ηρεμήσουν οι Έλληνες. Να εκτονωθούνε και να ξαναρθούν στα ίσα τους. Ένας άλλος εμφύλιος πόλεμος. Αυτή είναι η λύση. Η μόνη.

Γιατί, λες, όταν τέλειωσε ο κανονικός πόλεμος, οι Έλληνες καπάκι το γυρίσανε από τον εχθρικό πόλεμο στον εμφύλιο; Γιατί;

Ρωτάς, γιατί. Επειδή είναι λαός της πλάκας. Ασόβαρος λαός. Γραφικός. Τον είχαν ξεκινήσει για προπόνηση τον αδελφοκτόνο πόλεμο, αυτή είναι η αλήθεια, πριν κτυπήσουνε τον ξένο, τον εχθρό. Να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Είδαν, όμως, ότι δεν είναι πολεμικός λαός, ότι δεν μπορούν να το παίξουν στρατιωτική δύναμη.

 

Πόλεμος σημαίνει σε ξεκοιλιάζω. Σε τελειώνω. Αυτά δεν τα ξέρει ο Έλληνας. Μόνο βαβούρα, χαβαλέ, τζερτζελέ ξέρει. Και αυτοπαραμυθιάζεται με τα Δεκεμβριανά, τα Ιουλιανά, τα Απριλιανά. Ψιλοπράματα. Τίποτα το συνταρακτικόν. Σα να μη έγιναν όλα αυτά τα δήθεν ιστορικά γεγονότα που επηρέασαν την πορεία του τρόλεϋ. Στο ίδιο σημείο βρίσκεται η Ελλάδα. Στο σημείον Τίποτα.

Αυτά και να ‘σαστε καλά, ο Θεός να δώσει. Αυτός είναι ο Έλληνας, ο πιο παραμύθης και ο πιο βολεμένος λαός στο γλόμπο.
Διαβαστε ακομα:

ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑ ΕΧΕΙ... ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ