ΓΙΑΤΙ ΕΙΠΑΝ ''ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ'' ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 
Δύο ημέρες πριν από την νίκη του Σύριζα στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας σε διακαναλική συνέντευξη είπε: «Δεν αναγνωρίζω στην κυρία Μέρκελ το προνόμιο να είναι κάτι το ξεχωριστό από τους άλλους 28 ηγέτες της Ε.Ε. Είναι μια από τους 28 και ως εκ τούτου δεν βρίσκω κανένα λόγο να προστρέξω σε μία ιδιαίτερη συνάντηση μαζί της».

Δύο μήνες και 11 ημέρες μετά την εκλογική νίκη του Ιανουαρίου 2015, ο Τσίπρας είπε: «Με την κυρία Μέρκελ έχουμε καλή σχέση, καλή χημεία μεταξύ μας».

Τι άλλαξε και ο Τσίπρας σε τόσο σύντομο διάστημα λέει το αντίθετο, θα αναρωτηθεί ο μαλάκας. Έτσι είναι. Μαλάκας είναι όποιος εκπλήσσεται επειδή ο Τσίπρας σήμερα τα λέει έτσι κι αύριο αλλοιώς, μάλιστα όταν δεν άλλαξε τίποτα. Δεν άλλαξε; Ασφαλώς, όχι. Σε τίποτα δεν άλλαξε η Μέρκελ. Ούτε ο Τσίπρας άλλαξε!

Αλλάζει κάποιος όταν σήμερα έχει αυτή την άποψη κι αύριο την διαφοροποιεί. Ο Τσίπρας δεν αλλάζει θέση του, διότι δεν έχει θέσεις. Λόγια έχει μονάχα.

Είναι μαλάκας, λοιπόν, όποιος κατηγορεί τον Τσίπρα για... κολωτούμπα. Λες ότι κάποιος την κάνει γυριστή όταν σήμερα εφαρμόζει στην πράξη τις διακηρυγμένες θέσεις του κι αύριο για το ίδιο θέμα κάνει το κόντρα πλάνο, κάτι διαφορετικό έστω. Ο Τσίπρας ήταν λόγια. Σήμερα έτσι, αύριο αλλοιώς. Λόγια, όμως. Άρα, δεν λαμβάνεις υπ’ όψιν σου ό,τι κι αν λέει, Χθες, σήμερα, αύριο.

Κι όμως, του έμεινε του Τσίπρα, έγραψε ότι είναι ''κωλοτούμπας''. Να, ένα μικρό  δείγμα από δημόσιες τοποθετήσεις του συριζαίου πολιτικού::..
ΙΟΥΛΙΟΣ 2011: «Κύρια Μέρκελ, θα πληρώσεις πολύ ακριβά την επιμονή σου να σώσεις τις τράπεζες και να πνίγεις στην απελπισία τους Έλληνες. Προχώρα το. Εμείς εδώ θα σας πάρουμε μαζί μας στον πάτο... ».

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2011: «Ας έχουμε μία νέα κυβέρνηση εμείς, ισχυρή λαϊκή εντολή και να δείτε τότε αν θα πέσουν τάβλα και η Μέρκελ και ο Σαρκοζί…, και το ελληνικό κεφάλαιο και ο ΣΕΒ…, και η διαπλοκή…»

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011: «Η κυρία Μέρκελ θέλει να μετατρέψει την ΕΕ σε γερμανικό αναμορφωτήριο για απείθαρχες χώρες... ».

ΙΟΥΛΙΟΣ 2013: «Η κυρία Μέρκελ βεβαίως δεν έχει αντίπαλο στις εκλογές. Εδώ είναι ο αντίπαλος της. Εσείς και ο Σύριζα είναι ο αντίπαλος της…».

ΜΑΡΤΟΣ 2018: «Πιστεύω ότι με την κυρία Μέρκελ έχουμε καλή σχέση, καλή χημεία μεταξύ μας…».

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: «Με την καγκελάριο Μέρκελ συνεργαστήκαμε στενά για την αντιμετώπιση των κοινών ευρωπαϊκών μας προκλήσεων. Η Γερμανίδα καγκελάριος απόδειξε πόσο σημαντική είναι η υπεύθυνη ηγεσία…».

Έπαθαν την πλάκα τους όσοι κάνουν κωλοτούμπες στα τσίρκα.
Διαβαστε ακομα: