ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΙΣ ΤΣΙΧΛΕΣ

 

Στην Ελλάδα, για να κάνουμε ταμείο, δεν έχει πέσει πιστολιά μετά το 1945. Αφ’ ότου έφυγαν οι Γερμανοί. Δεν βάζω στο λογαριασμό τον λεγόμενο «εμφύλιο» πόλεμο, που ακολούθησε την απελευθέρωση και κράτησε μέχρι το 1949. Από εξωτερικό εχθρό η πατρίδα μας μέχρι σήμερα δεν είχε να αντιμετωπίσει πολεμικά επεισόδια. Γιατί;

Επειδή οι ξένοι μας… φοβούνται - αν κάποιος το πει αυτό δεν έχει επαφή με τη ν πραγματικότητα. Κάποιος το είπε ανάμεσα σε δύο παγόβουνα. Σημασία έχει πως δεν εξαρτάται από την Ελλάδα αν γίνει σήμερα, αύριο μία «στραβή». Που δεν θα είναι στραβή, διότι ό,τι είναι να γίνει, ή να μη γίνει, κι αυτό θα είναι το πρόγραμμα. Στημένο.

Όλα είναι στημένα. Από τους ισχυρούς, βέβαια. Αυτοί αποφασίζουν. Και για τα συμφέροντα τους, τωρινά ή με βάθος χρόνου, δεν υπολογίζουν τίποτα. Ανθρώπινες ζωές. Αυτοί που παριστάνουν τον φιλάνθρωπο, τον ειρηνοποιό, δεν το έχουν σε τίποτα να σκοτώσουν μαζικά, να προκαλέσουν ένα μεταναστευτικό κύμα 100 και 200 χιλιάδων ανθρώπων. Και μετά να πουλήσουν… φροντίδα για τους ξεριζωμένους.

Πέντε χρόνια κράτησε ο πόλεμος στη Συρία. Γιατί κάνανε τον πόλεμο, που άφησε πίσω του ανθρώπινες τραγωδίες. Τι θα τους κάνουν τους χιλιάδες συλληφθέντες ISIS. Τα χιλιάδες εγκαταλελειμμένα από τους γονείς τους παιδιά των ISIS. Γιατί στη Συρία ζουν με τον καθημερινό φόβο να μπουκάρει η Τουρκία. Γιατί μπλέχτηκαν οι ΗΠΑ στη Συρία και γιατί αποσύρθηκαν.

Τίποτα δεν είναι σίγουρο. Λέω για την Ελλάδα. Γιατί τίποτα δεν εξαρτάται από τις δικές μας δυνατότητες. Τη βγάλαμε καθαρή 80 χρόνια. Ούτε πιστολιά. Μόνο οι κυνηγοί να βαράνε μπαμ- μπουμ τις τσίχλες. Αυτό που δεν φαντάζεται ο απλός ανθρωπάκος, ίσως το δει με τα μάτια του. Και θα σκάσει, αν σκάσει από το ''πουθενά''.

Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑΣ ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ