ΚΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΟΒΙΟΣ Ο ΑΝΤΡΕΑΣ

 
Επειδή πολλοί δεν το γνωρίζουν. Επειδή πολλοί θαρρούν ότι η λέξη- κλειδί «Αλλαγή» εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην κομματική προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ. Μετά τη δικτατορία, δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε, έσκασε στην πιάτσα με τη μεταπολίτευση και κέρδισε τις εκλογές για πρώτη φορά το 1981, στις 18 Οκτωβρίου. Αξίζει, λοιπόν να σημειώσουμε ότι για «Αλλαγή» πρώτος παραμύθιασε ο πατήρ, ο Γεώργιος Παπανδρέου.

Επίσης. Επί Ενώσεως Κέντρου του Γεωργίου Παπανδρέου έπαιξε το απολύτως φασιστικό «Εμείς είμαστε η δημοκρατική παράταξη». Ο ορισμός του φασισμού. Εμείς, δηλαδή, αυτοχαρακτηριζόμαστε «Δημοκρατικοί», άρα οι άλλοι, οι απέναντι, οι αντίπαλοι δεν είναι δημοκράτες, είναι φασιστόμουτρα.

Μ’ αυτά τα δυο επικοινωνιακά ατού, την «Αλλαγή» και την «Δημοκρατική παράταξη», έπαιξε μπάλα και ο υιός Παπανδρέου, ο Ανδρέας και πέτυχε και τους δυο στόχους του. Πρώτον, να καταπιεί κομματικά την Ένωση Κέντρου και, δεύτερον, να γίνει καθεστώς, κράτος εν κράτει χούντα πραγματική, στην Ελλάδα.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν γοητευτικός. Σε κατακτούσε αμέσως αν τον συναντούσες. Σε μάγευε. Είχε αυτό το χάρισμα. Ήταν και προσωπικότητα. Καμιά σχέση με Σαμαρά και Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε με Κώστα Καραμανλή και Σημίτη. Έλα, τώρα. Κι όταν λέω προσωπικότητα εννοώ και σε επιστημονικό επίπεδο, ο κορυφαίος στην ειδικότητά του. Αναγνωρισμένος ο Αντρέας για το κύρος του και τις γνώσεις του ως καθηγητής πανεπιστημίου στις ΗΠΑ.

Ήταν και μπουρδελιάρης ο Αντρέας, όμως. Αλανιάρης. Και πότης. Και παρεατζής. Και μπουζουκόβιος. Φοβερά πράγματα. Πρωθυπουργός της Ελλάδος και στα γενέθλιά του ο Στράτος Γιδόπουλος της ΑΕΚ του πήγαινε στο Καστρί την ρεμπετατζού Ρίτα Σακελλαρίου. Κι αυτός στην παραμύθα πουλούσε στον κοσμάκη το χαβαλέ του. «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Η σοσιαλιστική αλλαγή με το σοσιαλιστικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ. Κάτι τέτοια κουφά.

Διαβαστε ακομα:

ΜΟΝΑΧΑ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΒΑΡΑΝΕ ΤΙΣ ΤΣΙΧΛΕΣ