ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΤΩΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

 

Ο Πούτιν παίζει με τη θρησκεία στη μετακομουνιστική Ρωσία. Εξουσιαστής είναι και πουλάει το παραμύθι του. Στερημένος ο λαός από τον χριστιανισμό, στις δεκαετίες που κυβερνούσε το Κ.Κ.(κομουνιστικό κόμμα) της Σοβιετικής Ένωσης, έπεσε με τα μούτρα στις εκκλησίες μετά την «αλλαγή». Ακόμα και επί περεστρόικας και Γκορμπατσώφ, τότε που ήδη είχε αρχίσει να τρίζει το καθεστώς, ο κοσμάκης συνέχιζε να φοβάται π.χ. να βαπτίσει το παιδί του, να παντρευτεί με παπά.

Ο Πούτιν και το παπαδαριό της Ρωσίας, από το 2010 κιόλας άρχισαν τα σούρτα-φέρτα με το Άγιον Όρος, με την ''Μέκκα της ορθοδοξίας''. Να περάσει το μήνυμα στον λαουτζίκο ότι με το νέο καθεστώς, το «νεοτσαρικό» καθεστώς και Πούτιν αρχηγό, ο κάθε χριστιανός είναι ελεύθερος στις θρησκευτικές του ανάγκες, χωρίς να του κάνουν φάκελο, όπως συνέβαινε επί κομουνισμού, πιο σωστά επί Κ.Κ.

Εκκλησιαστικά, όμως, το επίπεδο των ιερέων στην πατρίδα του Ντοστογέφσκι ήταν για κλωτσές. Δεν υπήρχαν παπάδες, κατάλληλα «εκπαιδευμένοι» να λειτουργήσουν τα μυστήρια, γάμους, κηδείες αλλά και τις λειτουργίες στους ναούς. Η Μονή Βατοπεδίου ανέλαβε την επιμόρφωση του ρωσικού κλήρου! Λόγω των «ειδικών σχέσεων» ανάμεσα στον Πούτιν και τον ηγούμενο του Βατοπεδίου Εφραίμ.

Έτσι, λοιπόν, ιερομόναχοι από το Βατοπέδι είχαν αρχίσει να κάνουν «σεμινάρια» στους Ρώσους εν Χριστώ αδελφούς ώστε με μαστοριά έμπειρου κληρικού να ανταποκρίνονται στα καθήκοντα τους.

Διαβαστε ακομα:

ΜΠΟΥΚΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑ ΕΧΕΙ... ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ