ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΣΤΟ... ΜΑΤΙ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Τσίπρας είχε ορκιστεί πρωθυπουργός χωρίς να ορκιστεί στο ευαγγέλιο. Και άλλοι κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες του Σύριζα δήλωναν άθεοι, είχαν κι αυτοί αρνηθεί το θρησκευτικό όρκο. Η μεγάλη, όμως, πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει στο θεό. Το ποσοστό της κινείται μόλις λίγες μονάδες κάτω από το γενικό μέσο όρο.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Κάπα Research στον Θεό πιστεύει το 74,2% των ερωτηθέντων. Σ' όσους δηλώνουν πιστοί συμπεριλαμβάνονται το 34,2% ψηφοφόρων της Αριστεράς, το 79,1% του Κέντρου και το 89,1% της Δεξιάς. Πιο συγκεκριμένα, δηλώνει πως πιστεύει στο Θεό το 63,7% του ΣΥΡΙΖΑ και το 87,4% της ΝΔ. Να, γιατί όταν ο Σύριζα ήταν κυβέρνηση το κόμμα έκανε άνοιγμα προς την Εκκλησία και... τροποποίησε τις οι σχέσεις του με τους προκαθημένους της. Εκείνο, όμως, που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η πίστη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στο μάτιασμα και στο ...Σατανά.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο ''μάτι'' και στο ξεμάτιασμα πιστεύει το 62,5% του συνόλου των Ελλήνων, ανάμεσά τους και το 42,4% της Αριστεράς και το 57,4% του ΣΥΡΙΖΑ! Εντυπωσιακό είναι και το ποσοστό όσων πιστεύουν σε υπερφυσικές δυνάμεις, που φτάνει το 44,1% του συνόλου, στον... Σατανά (43,8%) και στους εξωγήινους (37,8%). Είναι χαρακτηριστικό ότι σε όσους αποδέχονται την ύπαρξη του Σατανά το 57,2% ανήκει στη Δεξιά, το 45,9% στο Κέντρο και το 38% στον ΣΥΡΙΖΑ!

Διαβαστε ακομα:

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ