ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΝΟΜΗΜΕΝΟΣ

 

Στην Αμερική υπάρχει ο σύλλογος των ΑΘΩΩΝ αποφυλακισθέντων θανατοποινιτών. Μέλη του ιδιότυπου αυτού συλλόγου είναι άτομα που έχουν καταδικαστεί για εγκλήματα με τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης ή της εκτέλεσης, και τελικά απελευθερώνονται μετά από 10, 20 και 30 χρόνια, διότι τελικά αποδείχθηκε η αθωότητα τους.

Έχει παραγίνει στις ΗΠΑ αυτή η ιστορία. Μέχρι που φθάνεις να υποψιαστείς ότι η δουλειά βρωμάει. Επειδή δεν είναι ένας, ούτε δύο όσοι απαλλάσσονται μετά από... δεκαετίες!

Η περίπτωση του Άντονυ Ραίη Χήντον, 58χρονου νέγρου. Αποφυλακίστηκε από τις φυλακές θανατοποινιτών της Αλαμπάμα. Ήταν χρεωμένος με δύο δολοφονίες υπαλλήλων φαστφουντάδικου, μετά από ένοπλη ληστεία, πριν από 30 χρόνια.

Ο Χήντον υποστήριζε ότι δεν είχε καμία ανάμιξη στη ληστεία, μάλιστα ότι βρισκόταν στην εργασία του 25 χιλιόμετρα μακριά. Τελικά, αντί να πάει για εκτέλεση, έμεινε 30 χρόνια στα σίδερα. Κι όταν αποφυλακίστηκε βρέθηκε με πολλά λεφτά στο τραπεζικό λογαριασμό του. Είναι η αποζημίωση από το αμερικάνικο κράτος σε όποιον πολίτη άδικα κρατήθηκε στις φυλακές. Υπάρχει ταρίφα. Κάθε χρόνια τόσο το πόσο, ο Χήντον τσέπωσε 30 επί τόσο

Διαβαστε ακομα:

ΠΑΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ