ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΕΥΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥΣ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Με το μεταναστευτικό πρόβλημα, συνέβαινε ό,τι και με τις πυρκαγιές. Αν δεν αλλάξει η φορά του ανέμου, δεν σβήνουν με τίποτε. Έτσι και με τους μετανάστες. Αν δεν επιλέξουν οι ίδιοι άλλες πύλες για την είσοδο και την έξοδο τους από τη χώρα, το πρόβλημα θα παραμένει οξύ. Ο γρίφος αν είναι να λυθεί, θα λυθεί από μόνος του.

Κι αυτό θα συμβεί μόνο όταν οι πρόσφυγες, αγανακτισμένοι από την ελληνική φιλοξενία, την έλλειψη προγράμματος στήριξης τους και στοιχειώδους αρωγής, σταματήσουν να χρησιμοποιούν τη χώρα σαν δίοδο για την μετεγκατάσταση τους στις ευρωπαϊκές χώρες. Ναι μεν λέμε πως είναι καλοδεχούμενοι στην Ελλάδα, αλλά... 

Μετανάστες. Μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες. Οι κακόμοιροι εδώ και δέκα περίπου χρόνια παραμυθιάζονται από τις κυβερνητικές διακηρύξεις για γρήγορη αποκατάσταση με την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για το ταξίδι τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και έσπευσαν για να... λιαστούν στη χώρα μας.

Οι δουλέμποροι κάνουν χρυσές δουλειές, ενώ στην Τουρκία μεγάλη άνθηση γνωρίζουν οι βιοτεχνίες, που παράγουν τα χρειαζούμενα για πάνω από δύο εκατομμύρια πρόσφυγες. Αυτοί τουλάχιστον κάτι κερδίζουν. Εμείς, απλώς, μαζεύουμε τα σκουπίδια τους από τις ακτές και τις πλατείες.

Στην Ελλάδα και στα χρόνια του Τσίπρα και του Σύριζα έκλεισαν τα κέντρα υποδοχής και οι μετανάστες ξημεροβραδιάζονταν στους δρόμους και τις πλατείες. Εντελώς αβοήθητοι. Άλλο ένα στοιχείο της ελληνικής φιλοξενίας. Όχι, ακριβώς. Το σωστό είναι πως έλειψε παντελώς η συγκεκριμένη πολιτική στο ζήτημα.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΟΤΗΤΑ ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ