ΚΚΕ-ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ, ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ-ΚΟΠΙΑΣ ΗΠΑ ΤΗΛΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΗΣ

 

γράφει ο φωστήρας

Ο Κασσελάκης έχει δίκιο. Η Αριστερά τελείωσε. Κι όχι μόνο στην Ελλάδα. Παντού. Μην κοιτάτε που εμείς, εδώ, ζούμε με φαντάσματα και τη «γενιά του Πολυτεχνείου» να κυκλοφορεί ακόμα ανάμεσα μας. Κάπου πήρε το μάτι μου στο Συνέδριο του Σύριζα έναν 70ρη να βγάζει αφρούς από το στόμα φωνάζοντας ότι τους μισούμε που κυβερνήσανε τη χώρα «τα παιδιά και τα εγγόνια του ΕΑΜ, τα παιδιά και τα εγγόνια των ηττημένων του Εμφυλίου». Ανατριχίλα.

Όλοι σήμερα συζητάνε για τους κερδισμένους και χαμένους ενός συνεδρίου, όπου όλοι έγιναν ρεζίλι. Ενώ το θέμα για την Αριστερά είναι ταυτοτικό. Αυτό προσπαθεί να τους πει ο Κασσελάκης. Άλλαις λέξεσιν βέβαια ή άλλοις λόγοις, όπως έλεγε και ο δάσκαλος μου στο Διοικητικό τα χρόνια της Νομικής. Με άλλα λόγια δηλαδή, τους λέει ότι η Αριστερά, τουλάχιστον η ελληνική, αυτή η παλιά με το γαρύφαλλο και το ζιβάγκο, η νεότερη εκδοχή με τα λάβαρα του Πολυτεχνείου αλλά η τελευταία version του γκουρού του Σουνίου, με το ανοιχτό πουκάμισο χωρίς γραβάτα, αυτή η Αριστερά, όπως τη μάθαμε τις περασμένες δεκαετίες και ακόμα πιο καλά την «πρώτη» της «φορά», μας τελείωσε.

Επί της ουσίας, ο Κασσελάκης αυτό τους λέει. Αλλά δεν τον καταλαβαίνουν. Θέλουν να ζήσουν με τις αναμνήσεις και τις ονειρώξεις των νιάτων τους. Ο παλαιόσαυρος Αλαβάνος με τον καημένο τον Κουβέλη στην αρχή. Oι σκληροπυρηνικοί με τον Λαφαζάνη και τον Στρατούλη μετά, που τα έσπασαν στο 3ο μνημόνιο. Ο Βαρουφάκης με την Κωνσταντοπούλου αργότερα, που έκαναν ο καθένας τα δικά τους κόμματα. Η Αχτσιόγλου με τον Τσακαλώτο και τη δημογεροντία –Βίτσα, Δρίτσα, Παπαδημούλη και λοιπούς της «Νέας Αριστεράς» πριν λίγους μήνες, που δεν υπέστειλαν τις σημαίες του Αγώνα, έκαναν δική τους κοινοβουλευτική ομάδα, ξεκίνησαν με όνειρα χίλια και τώρα ίσα που ανιχνεύονται δημοσκοπικά. Ο Κόκκαλης, που μετά το γάμο του με τη Ματσούκα, οραματίζεται την Αριστερά της Οικολογίας. Η κατακαημένη Όλγα με τους υπόλοιπους Ronin σαμουράι του ακατονόμαστου γκαφαδόρου σκιώδους Σογκούν του Σουνίου, που ακόμα δεν έχουν καταλάβει το κάζο που πάθανε.

Όλοι τους μιλάνε ακόμα για την «κυβερνώσα Αριστερά», για την «πρόταση εξουσίας» για την «προοδευτική συμπαράταξη» και άλλα μαλλιαρά. Την ώρα μάλιστα που κανείς τους δεν τα βρίσκει με κανέναν εκεί μέσα. Αρνούνται να καταλάβουν ότι ο ιστορικός τους κύκλος έκλεισε. Παρένθεση: Το ΚΚ δεν μπαίνει σε καμία εξίσωση και συζήτηση. Ο Περισσός μοιάζει πια περισσότερο με τη Μονή Εσφιγμένου (φώτο).

Ο Κασσελάκης καλά τους τα λέει. Ξέρει από λεφτά. Από ισολογισμούς. Από stock options. Έχει δουλέψει στην Goldman Sachs. Άλλο τώρα, αν μας έχει για τελείως της πλάκας με την off shore εταιρεία του στο Ντέλαγουερ, τα δάνεια στο κόμμα του και την «άγνοια» της ελληνικής νομοθεσίας. Έχει στο μυαλό του ένα κόμμα τύπου Δημοκρατικών made in U.S.A. και προσπαθεί να το σερβίρει ως τηλε-ευαγγελιστής με αυτήν την «αδιαμεσολάβητη» σχέση με τον Λαό του.

Παντού στην Ευρώπη, η Αριστερά χτυπάει την πόρτα του «χρονοντούλαπου της Ιστορίας». Μετά το ένα τέταρτο του πρώτου αιώνα της νέας χιλιετίας, οι αυταπάτες και τα οράματα τελείωσαν. Και εδώ το αλά γκρέκα σοσιαλιστικό μας όνειρο ξόφλησε. Η πραγματικότητα είναι πολύ ξεροκέφαλη…

Διαβαστε ακομα:

 

ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΜΕ... ΣΕΒΑΣΜΟ