Η ''ΛΕΙΨΑΝΟΜΑΧΙΑ'' ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ

 

Ο Κασσελάκης είναι υπέρ ή κατά του διαχωρισμού της Εκκλησίας από το κράτος. Μαλακίες. Το κόμμα έχει αρχές, καταστατικό, και εδώ και χρόνια δεν παζαρεύει το συγκεκριμένο θέμα.  Κατ' αρχάς σημειώνω ότι δεν χαρακτηρίζεται αριστερό ένα κόμμα επειδή απλά είναι ταγμένο στο διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Κι ένα δεξιό κόμμα στη σύγχρονη πραγματικότητα όχι απλά είναι υπέρ του διαχωρισμού αλλά και τον εφαρμόζει όταν γίνεται κυβέρνηση.

Μιλάμε για το Σύριζα. Τι θέλει; Τίποτα δεν θέλει. Κανένα κόμμα δεν θέλει κάτι. Το κάθε κόμμα λέει. Αυτό είναι το... έργο του. Και στα λόγια ο Σύριζας θέλει να διαφέρει από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ. Το τι λέει με αρχηγό τον Αλαβάνο ή τον Τσίπρα και τον Κασσελάκη έχει σημασία. Όχι αν εφαρμόζει ή όχι αυτά που παρλάρει. Στα λόγια ο Σύριζα είναι υπέρ του διαχωρισμού. Αυτό δεν σημαίνει ότι επιθυμεί να ανατρέψει το καθεστώς που έχει παραλάβει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ότι λέει πως είναι υπέρ δεν έχει καμία αξία.

Ήταν κυβέρνηση ο Σύριζα και ποτέ δεν ξεκίνησε κάποια διαδικασία, ώστε να μπει στο αυλάκι η υπόθεση του διαχωρισμού. Διακόσα χρόνια να παρέμενε στην κυβέρνηση ο σύριζας, επειδή είναι... αριστερό κόμμα, δηλαδή αρχών και συνέπειας, θα έχει στο καταστατικό του την ανάγκη να διαχωριστεί το παπαδαριό από το δημόσιο. Να πουλάει το παραμύθι του, στα λόγια, μόνο στα λόγια. Και πάλι με τα λόγια δεν τα καταφέρνει να... διαφοροποιείται από τα άλλα δυο κόμματα..
Θυμήθηκα τη «λειψανομαχία», τις απόψεις των συριζαίων για τα κόκκαλα της αγίας Βαρβάρας. Παραμύθι στο παραμύθι οι άνθρωποι. Γίνεται, λέει, «εμπόριο λειψάνων» είχε πει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του σύριζα. Ανοησίες. Το εμπόριο θα γίνει κι αν είχε διαχωριστεί από το κράτος η Εκκλησία. Το εμπόριο το κάνουν οι παπάδες διότι υπάρχει κόσμος που προσκυνάει τα κόκκαλα.

 

Και ο σύριζας κάνει εμπόριο. Όσους φουκαράδες ψήφισαν σύριζα τους αντιμετωπίζει σε λείψανα. Σα νεκρούς. Πεθαμένους από προσωπική πολιτική προτίμηση. Έτσι είναι. Στην απελπισία του ο άλλος είχε ψηφίσει σύριζα, μπας γίνει κανά θαύμα. Σαν κι  αυτούς που προσκυνάνε το σκήνωμα της αγίας Βαρβάρας.

Το άλλο το κωλομπαρίστικο; Από τον σύριζα έπαιξε η και γαμώ τη λαϊκή θέση, με αφορμή τις ουρές των πιστών για την αγία Βαρβάρα, ότι θα πρέπει να σεβόμαστε τη θρησκευτικότητα του λαού. Οι άνθρωποι είναι απατεώνες. Λες και ο διαχωρισμός της Εκκλησίας από το κράτος θα επηρέαζε τη θρησκευτικότητα του λαού.
Διαβαστε ακομα:

ΜΟΥΓΚΑ, ΡΕ, ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ...