ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

 

Μόνον με 3% ένας πολιτικός, μάλιστα ως αρχηγός… ανύπαρκτου κόμματος, μπαίνει στη Βουλή. Να ξέρουμε τι λέμε. Κι  ό,τι λέμε, το εννοούμε. Δηλαδή; Δεν υπάρχουν μικρά κόμματα. Μία απάτη καραμπινάτη είναι. Ένα πράμα που σήμερα «υπάρχει» και αμέσως μετά, ένα έως πέντε χρόνια, δεν υπάρχει.

Να, , γιατί λέμε ότι στη Βουλή μπαίνει ο πολιτικός, ο «αρχηγός», όχι η ταμπέλα που λανσάρει. Η ταμπέλα του κόμματος.

Αν πράγματι υπάρχουν μικρά κόμματα, τότε δεν θα εξαφανιζόταν. Η δε εξαφάνιση προκύπτει διότι δεν εκφράζουν τίποτα. Κοινωνικά, ιδεολογικά, πολιτικά. Είπαμε. Μία απάτη είναι τα μικρά κόμματα.

Για αυτό τα εγκαταλείπουν οι βουλευτές τους. Εκλέγονται με το μικρό κόμμα και για πλάκα κάνουν μεταγραφή στο μεγάλο κόμμα. Στο μεγάλο με το οποίο δεν είχαν τύχη να εκλεγούν.

Για να φτιάξει το πρωτάθλημα, να ανέβει ο ανταγωνισμός, πρέπει να μειωθούν οι ομάδες. Σωστό. Και το 3% για την είσοδο στη Βουλή να γίνει 10%, τουλάχιστον. Να σταματήσει η μαλακία του κοσμάκη να στέλνει στη Βουλή ανύπαρκτα κόμματα.

Με την ευκαιρία: Από το 1974, μετά την απόσυρση της χούντας, στις εκλογές έχουν λάβει μέρος περισσότερα από ΧΙΛΙΑ διαφορετικά κόμματα. Ανύπαρκτα κόμματα που δεν τα έκανε υπαρκτά η ψήφος του κυρίαρχου λαού.

Διαβαστε ακομα:

ΙΔΙΟ ΣΚΗΝΙΚΟ, ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ, ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ