Η ΣΥΝΩΜΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ

 

Ο αποδυτηριάκιας σήμερα θα σου δώσει σ’ ένα σεντόνι έναν αιώνα. Την ιστορία της κομουνιστικής συνωμοσίας εδώ και εκατό χρόνια. Σήμερα, δηλαδή, θα απλώσω τους πάγιους και σεβαστούς κανόνες της απόλυτης μυστικότητας της δράσεως στην παρανομία. Για να βλέπεις, κύριε, κι αυτά που κυκλοφορούν μπροστά σου και για να ακούς αυτά που δεν λέγονται στο ατέλειωτο κάρο μαλακίες σε κανάλια και φυλλάδες. Τι είναι η 17Ν; Μια οργάνωση που στηρίχθηκε στους κώδικες λειτουργίας του κομουνιστικού κινήματος. Σήμερα ο αποδυτηριάκιας θα ξεβρακώσει την 17Ν, δηλαδή θα επισημάνει τα κενά της τα οργανωτικά και τα λάθη της, τα οποία, λέω εγώ, της κόστισαν. Γιατί τους τσουβάλιασαν.

Η 17Ν έκανε εκτελέσεις ανθρώπων, έκανε βομβιστικές ενέργειες, έκανε και ληστείες στις τράπεζες. Ο Μητσάρας, όμως, ο Κουφοντίνας, ένας είναι ο Μητσάρας, το έπαιξε Λένιν. Ποτέ των ποτών ο Λένιν δεν παραδέχθηκε ότι είχε αναθέσει τον τομέα των ληστειών στον Στάλιν. Ορδές ολόκληρες είχε οργανώσει ο Ιωσήφ ο μουστακαλής και με τις πιστόλες την έπεφτε σ’ οτιδήποτε τσαρικό για να βουτάει λεφτά, διότι έπρεπε να χρηματοδοτείται η επανάσταση.

Ατελείωτα βιβλία έχει γράψει ο Λένιν, σύνολο 25 τόμους, και εκεί σκόρπια λέει ότι μία επαναστατική οργάνωση πρέπει μόνη της να φροντίζει για τον οπλισμό της και για τα οικονομικά της μέσα.

«Μα…» του λέει ο ανακριτής Ζερβομπεάκος του Μητσάρα «…εδώ υπάρχουν ομολογίες ότι στην ατζέντα της δράσης σας ήταν και οι βουτηκτικές από τράπεζες…». Και η απάντηση Μητσάρα στον ανακριτή: «Δεν έχω να προσθέσω τίποτα…». Έτσι είναι. Ο Μητσάρας δεν είναι Σάββας Ξηρός. Λέει αυτά που πρέπει να πει. Δεν λέει αυτά που δεν πρέπει να πει. Ο Σάββας γιατί «μίλησε»; Γιατί «έδωσε» όλους αυτούς που συνελήφθησαν; Εδώ είμαστε.

Ξεκινώ από μία βάση. Πρώτον, όταν είσαι σε μία 17Ν κι όχι σε μία παρέα που πηγαίνετε σε ντίσκο ή εκδρομές για ράφτινγκ, δεν γνωρίζεις τους «συναγωνιστές» σου με τα αληθινά ονοματεπώνυμα. Και δεύτερον, ακόμα και να τα γνωρίζεις, δεν μιλάς. Αυτά τα δύο είναι βασικά. Όλο, άλλωστε, το κόλπο στηρίζεται στην συνωμοσία. Οι κίνδυνοι ξεκινούν μόνον όταν αρχίζεις και ξεφεύγεις από τη συνωμοσία. Γι’ αυτό και ο κομουνιστής μελέτησε βαθειά και διδάχθηκε από την πρακτική πλευρά του το θέμα συνωμοσία.

Από πού και ως πού π.χ. ξέρει ο Σάββας Ξηρός τον Κωστάρη. Και πώς τον συλλαμβάνουν αυτόν; Έδειχνε στη φωτογραφία ότι αυτός είναι; Για σιγά, ρε. Δεν μιλάμε τώρα για τον Γιωτόπουλο και τον Κουφοντίνα που ήταν ύποπτοι, αλλά χιλιάδες στα τυφλά υπόπτους, οι οποίοι ήταν ατσαμπουκάλευτοι, δηλαδή ως «συνήθεις ύποπτοι» της 17Ν που δεν είχαν σημανθεί, δεν τους είχαν πάρει αποτυπώματα δακτυλικά, ούτε φωτογραφίες, όπως είχαν κάνει σε 40-50 άτομα. Στρατός ολόκληρος οι αριστεριστές που θεωρητικώς ήταν ύποπτοι, ότι μπορούσαν να είχαν μπλεχτεί στην 17Ν.

Σκάει το μαραφέτι, γίνεται η έκρηξη στον Πειραιά, τον τσακώνουν τον Σάββα Ξηρό και μετά από επτά ημέρες συνέρχεται από το κώμα και του επιτρέπουν οι γιατροί να μιλήσει. Και «μιλάει» ο λεβέντης και σε 15 μέρες τους έχουν πιάσει όλους. Κι όταν λέει ο Σάββας ότι αυτός κρατούσε τσίλιες, ο άλλος οδηγούσε την μοτοσυκλέτα, ο παράλλος είχε το σαρανταπεντάρι κι έτσι έγινε σ’ αυτή την ενέργεια και έτσι στην άλλη ενέργεια τα πράγματα γινόντουσαν απλά για τον Σύρρο. Ας τους είχε «δώσει» μόνο με τα παρατσούκλια τους ο Σάββας. Όταν στον καθένα που συνελάμβαναν του έλεγαν «Ξέρουμε ότι ήσουν στο κιούρτο και σ’ εκείνο το κόλπο έκανες αυτό και στο άλλο κόλπο έκανες εκείνο, είναι φυσικό ο συλληφθείς να θεωρήσει ότι το πάρτυ τελείωσε, η αντιτρομοκρατική τα έμαθε όλα και με στοιχεία.

Για όλους «μίλησε» ο Σάββας, όμως μόνον οι Γιωτόπουλος, Παπαναστασίου ήταν τουμπεκήδες. Δεν «μίλησε» για τον κουλοχέρη Παύλο Σερίφη, διότι τι να πει για κάποιον που είχε αδυναμία να δράσει και είπε μόνον ότι ο Ψαραδέλης ήταν παρών σε μια ληστεία.

Το πιο φοβερό είναι ότι ο Σάββας «έδωσε» και τον Γιωτόπουλο. Δεν ήξερε το αληθινό όνομα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, «έδωσε» το ψευδώνυμό του, το «Μιχάλης Οικονόμου». Πρώτη μαλακία της 17Ν. Ο Γιωτόπουλος κυκλοφορούσε στους Λειψούς ως «Μιχάλης Οικονόμου», όνομα που το γνώριζε ένα μέλος της οργάνωσης. Είχε και αστυνομική ταυτότητα ως Μιχάλης Οικονόμου ο Γιωτόπουλος. Το λάθος! Όταν εγώ κυκλοφορώ για 35 χρόνια ως Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, γιος του περιβόητου Μήτσου Γιωτόπουλου, είναι το λάθος να κάνω άλλη ζωή φυσιολογική με ψεύτικο όνομα. Βρωμάει έτσι η δουλειά.

«Δίνει», λοιπόν, το όνομα «Μιχ.Οικ.», ο Σάββας και λέει στην αντιτρομοκρατική ότι πρόκειται για ασπρομάλλη και 60άρη. Απλά πράγματα μετά να τον τσακώσουν τον Γιωτόπουλο. Γίνεται, όμως, να μη μάθαινε ο Σάββας το ψεύτικο όνομα του Γιωτόπουλου; Είκοσι χρόνια στην οργάνωση ο Σάββας όλο και κάπου θα περπατούσαν μία βόλτα μαζί, όλο και κάποιος στο δρόμο θα είπε «Γειά σας, κύριε Οικονόμου» μπροστά στον Σάββα.

Να πιάσω άλλη χοντρομαλακία της 17Ν. Το ευαγγέλιο της συνωμοσίας λέει ότι κάθε πυρήνας δεν ξεπερνά τα τρία άτομα. Αυτονόητο ότι ο ένας δεν γνωρίζει το πραγματικό όνομα του άλλου. Στην 17Ν σε κάθε ενέργεια, σε κάθε κόλπο που έκαναν, άλλαζε η σύνθεση του πυρήνα. Αυτό είναι αντισυνωμοτικό. Γιατί, κύριοι, να μην κάνουν οι ίδιοι την όποια δουλειά, την όποια ενέργεια και οι συμμορίτες να βλέπουν όλο καινούργιες φάτσες; Τι γινόταν ακριβώς; Δινόταν η εντολή π.χ. για τον πυρήνα της Θεσπρωτίας και ο ένας έλεγε Δεν μου δίνουν άδεια από την δουλειά ή ο άλλος Γεννάει η γυναίκα μου. Έτσι για να συμπληρώσει το καρέ ο Κουφοντίνας χρησιμοποιούσε μέλη απ’ άλλο πυρήνα.

Κανένας δεν ήξερε κανέναν στη 17Ν, εκτός βέβαια από τα αδέλφια Ξηρούς και τους ''Θεσπρωτούς'' που ήταν συγγενείς. Έγιναν, όμως, λάθη, παρεκκλίσεις από τους κανόνες της συνωμοσίας.

Τι συμβαίνει και ποια εξήγηση να δώσεις στο κάρφωμα του Σάββα; Διότι ο αποδυτηριάκιας δεν τα μασάει αυτά τα σάπια που λέει το παλληκάρι ότι του έδιναν «φάρμακα». Αν το παλληκάρι γνώριζε ονοματεπώνυμα χέσε μέσα από συνωμοτικότητα η 17Ν. Εκτός κι αν ο Σάββας ανήκε στην καθοδήγηση, πράγμα απίθανο μ’ όσα έχει ξεράσει. Δεν προκύπτει τέτοιο πράγμα. Άρα; Μήπως τους είχε τσαμπουκαλευθεί όλους αυτούς που συνέλαβε η αστυνομία από ένα σύνολο 40-50 ατόμων; Είναι δεδομένο ότι ο Τζελέντης και ο Τζωρτζάτος π.χ. είχαν εγκαταλείψει 10 και 14 χρόνια πριν ο καθένας, αντίστοιχα. Αυτοί γιατί το βούλωσαν και δεν είπαν λέξη τόσα χρόνια; Ή ήταν σωστοί συνωμότες ή φοβόντουσαν μήπως τους καθαρίσει ο «Λουκάς» Κουφοντίνας. Το πιθανότερο είναι να συμβαίνουν και τα δύο.

Συνωμοσία στον κομουνισμό σημαίνει ότι είμαι στην οργάνωση, κι όχι στην οργάνωση σκοτώνω, και δεν γνωρίζω κανέναν με το πραγματικό του όνομα. Κι αν ρωτήσω τον σύντροφο πως τον λένε θα κινήσω αμέσως τις υποψίες. Μπορεί να νταραβερίζεσαι στην κομματική οργάνωση με δύο άτομα για δέκα και 15 χρόνια και να μη ξέρεις ποιοι είναι, τι δουλειά κάνουν, που μένουν.

Οι Έλληνες κομουνιστές την έλεγαν κούτβα και όσοι έβγαζαν την σχολή ήταν κουτβήδες. Πρόκειται για την ανώτερη σχολή στελεχών KUTV, που είχε τρία τμήματα. Ένα για τους κουλτουριάρηδες, ένα για τους κουλτουριάρηδες που έπρεπε να μάθουν και το πιστολίδι και ένα τρίτο τμήμα μόνο για τους σκοτώστρες. Όπως λέμε πας στο πανεπιστήμιο και σπουδάζεις φιλολογία ή νομική και παιδαγωγική. Διαφορετικά πράγματα.

Ο Ζαχαριάδης ήταν ένα διακεκριμένο στέλεχος του ΚΚΕ μέχρι το 1930, όπως ο Μήτσος Γιωτόπουλος, ο Μάξιμος, ο Πουλιόπουλος, ο Νεφελούδης, ο Σιάντος. Επιλέκτηκε για την Κούτβα ο Ζαχαριάδης και όταν επέστρεψε ήταν ο αδιαφιλονίκητος, ο απόλυτος κυρίαρχος του ΚΚΕ. Με την ευκαιρία: Δύο – τρεις κουτβήδες Έλληνες εκεί στα… μαθήματα που έκαναν εξέφρασαν άποψη. Αποτέλεσμα; Τους έφαγε το σκοτάδι.

Οι συνωμοτικοί κανόνες άρχισαν να διαμορφώνονται μέχρι να αποκτήσουν την σημερινή τους μορφή από το 1905, όπου έγινε ο λαϊκός ξεσηκωμός στο Λένινγκραντ. Φαγώθηκε κόσμος τότε, μεγάλη σφαγή, όμως επικράτησε η μειοψηφία με το νταηλίκι του Λένιν, δηλαδή οι μπολσεβίκοι, που βγαίνουν εντελώς στην παρανομία πλέον κι αρχίζουν να χτενίζουν τους κανόνες του συνωμοτισμού.

Εδώ είναι που αναθέτει ο Λένιν τις ληστείες στον Στάλιν χωρίς να υποψιάζεται ότι ο άξεστος Ιωσήφ θα πάρει μετά το παιχνίδι επάνω του και θα γίνει ο αυτονόητος διάδοχος. Διότι ληστείες σημαίνει ότι κι έχω την ευθύνη της συνωμοσίας και το ταμείο της οργάνωσης.

Εγκαθίσταται το σοβιετικό κράτος το 1917 και το 1923 μία Νόρα Καπλάν πιστολίζει τον Λένιν, ψάξε βρες γιατί το έκανε το κορίτσι, και ο κοντός τεζάρει από τα τραύματά του το 1924. Ο Λένιν έχει δύο διαδόχους, τον Τρότσκι, που όπως φαίνεται απ’ αυτά που είχε γράψει τον προτιμά και το σκυλί τον Στάλιν που όλα αυτά τα χρόνια έπαιζε μπάλα με τον Πολωνό Τσερτζίνσκι, τον αρχηγό των ομάδων ληστειών και μετά αρχηγό των μυστικών υπηρεσιών της ΕΣΣΔ.

Να κάνουμε την Γ’ Διεθνή, σου λέει ο Στάλιν, και να είναι πραγματική διεθνής, διότι τότε το κλίμα ήταν ότι ο κομουνισμός θα εξαπλωθεί σ’ όλο τον κόσμο. Γιατί; Δεν υπάρχει Γιατί. Διότι αυτό το έλεγε ο Μαρξ και η διαλεκτική του ιστορικού υλισμού. Μετά τον φεουδαρχισμό, που καταργήθηκε το 1653 πρώτα στην Αγγλία από τον Κρόμγουελ και αντικαταστάθηκε από την κοινοβουλευτική δημοκρατία στην Αγγλία πρώτα και το 1789 στην Γαλλία και την άλλη Ευρώπη, το επόμενο βήμα των κοινωνιών είναι ο σοσιαλισμός.

Και συμφωνούν Στάλιν και θεωρητικοί του κόμματος να πάρει μορφή παγκόσμια η Γ’ Διεθνής. Και στην λογική αυτή αρχίζουν να εκπαιδεύουν στελέχη απ’ όλον τον κόσμο, όπως τον Ζαχαριάδη από Ελλάδα, τον Χο Τσι Μινχ από Βιετνάμ. Τότε στήνονται σε επιστημονικό επίπεδο οι κανόνες του συνωμοτισμού, που τους πήραν από την ΕΣΣΔ οι στελεχάρες και τους πήγαν στις χώρες τους σ’ όλον τον κόσμο.

Νο 1 το ΤΡΙΑΔΙΚΟ σύστημα. Δηλαδή; Όσο μεγάλη κι αν είναι μία οργάνωση στηρίζεται στο στοιχείο πυρήνας, δηλαδή σε πυρήνες τριών ατόμων. Μόνον ο πυρηνάρχης επικοινωνεί με την καθοδήγηση. Μία οργάνωση μπορεί να έχει μέχρι εκατό πυρήνες, όσους θέλει. Η 17Ν είχε δύο όλους κι όλους πυρήνες και ο Γιωτόπουλος είχε επιλέξει ως συντονιστή τον Κουφοντίνα, τον οποίο πρότεινε και με ψηφοφορία είχαν αποδεχθεί οι άλλοι.

Νο 2 ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ. Στρατολόγος της 17Ν ήταν ο Γιωτόπουλος ή και ο Κουφοντίνας και όποιος άλλον βγάλει η προανάκριση. Εύκολη η στρατολόγηση την περίοδο 1980-84 διότι έκαναν κρα οι αριστεριστές να πιάσουν κονέ με την 17Ν. Παρακολούθηση επί μήνες στον υποψήφιο και μετά εμπλοκή του σε μία βομβιστική ενέργεια, όπου καπάκι του λέει ο Κουφοντίνας: «Είσαι στην 17Ν, αυτό είναι το ψευδώνυμό μου, αυτό είναι το δικό σου ψευδώνυμο».

Νο 3 ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΙ. Ο τουμπεκισμός είναι το άλφα και το ωμέγα. Για να εξασφαλισθεί δεν θα πρέπει να έχουν επαφή ένας πυρηνάρχης με άλλον πυρηνάρχη. Το τριαδικό απαιτεί ο ένας πυρήνας να μη γνωρίζει την σύνθεση του άλλου πυρήνα. Ο κάθε πυρηνάρχης έχει επικοινωνία μόνον με την καθοδήγηση, που μπορεί να είναι ένα άτομο ή μία οργάνωση μαζική, ένα «Γραφείο» στην κομουνιστική γλώσσα. Οι πυρηνάρχες δεν επιτρέπεται να επικοινωνούν απ’ ευθείας με την καθοδήγηση. Είναι αντισυνωμοτικό, Οπότε; Παίζουν μπάλα οι ταχυδρόμοι. Ή η γιάφκα.Ο ταχυδρόμος είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης, αυτός που μεταφέρει την γραμμή, ένα μήνυμα, με το στόμα ή στο χαρτί στον πυρηνάρχη. Ή τον στέλνει τον πυρηνάρχη σε μία γιάφκα.

Νο 4, ΓΙΑΦΚΑ. Μην λέμε μαλακίες τύπου Τράγκα και όλων αυτών που βγαίνουν στα παράθυρα. Γιάφκα δεν είναι μόνον σπίτι, ένα διαμέρισμα. Μπορεί να είναι γιάφκα ένα δένδρο, μια κολώνα, μία πέτρα, μία σπηλιά, μία γλάστρα. Γιάφκα είναι τόπος επικοινωνίας ή επαφής, ένα κρυφό μέρος συνωμοτικό όπου το ξέρει μόνον η καθοδήγηση και ο πυρηνάρχης, ο οποίος πυρηνάρχης δεν γνωρίζει τη γιάφκα ή τις γιάφκες άλλου πυρηνάρχη.

Πάει ο «ταχυδρόμος» στον πυρηνάρχη και του λέει Πάρε μήνυμα από τη γιάφκα Νο3 ή 241, χωρίς να γνωρίζει ο «ταχυδρόμος» που βρίσκεται και ποια είναι η συγκεκριμένη γιάφκα. Ή ο «ταχυδρόμος» θα πει του πυρηνάρχη «Φέρε τις ψήφους του πυρήνα σου» ή Έχεις κάτι στη γιάφκα Νο 7 και πήγαινε κάθε τρεις ημέρες αν δεν το βρεις με τη μία.

Πως τους έπιασαν αυτούς της 17Ν; Αποδυτηριάκιας μιλάει. Κάθησε κι έμαθε κομουνισμό ο Νασιάκος, ο επί πολλά χρόνια επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής και σημερινός αρχηγός της αστυνομίας. Μόνον ο Νασιάκος μυήθηκε στα κομουνιστικά κόλπα και γι’ αυτό μετά την σύλληψη Γιωτόπουλου μίλησε για καθοδηγητή κι όχι για αρχηγό της 17Ν. Μιλάει ο αποδυτηριάκιας. Είναι μαλάκες όσοι λένε άλλος ο αρχηγός, άλλος ο καθοδηγητής. Ή μιλάνε, όπως οι Τράγκες, για πυρήνες και πλατφόρμες, ότι είναι ένα πράμα. Πλατφόρμα είναι ένα κείμενο με ιδεολογικές απόψεις, όχι σύνολο ανθρώπων.
ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ Ιανουάριο 2004

Διαβάστε ακόμα:

ΟΙ ΜΕΓΙΣΤΟΙ ΤΩΝ ΜΕΓΙΣΤΑΝΩΝ