ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΑΝΑΣΑ…

 

Αποσπάσματα από αδημοσίευτο σεντόνι. Ένα από τα πολλά στο αρχείο του αποδυτηριάκια, διότι δεν βρέθηκε η ευκαιρία να το περάσει στη φυλλάδα…

… Ο τρόμος είναι θείο συναίσθημα, χωμένο και χαμένο στα έγκατα της ψυχής. Υπάρχει μέσα μας, το κουβαλάμε μέσα στο σπέρμα ζωής μας, φανερώνεται και πριν πάρουμε πρέφα τι κυκλοφορεί τριγύρω μας. Ποιος είναι ο κόσμος που μας περιμένει.

Τον είπαν Τρόμος. Αρσενικό, βέβαια. Και ξεκινάει η λέξη με το ταυ, από το κροτάλισμα των δοντιών. Τρόμος, τρέμω. Και επιλέχτηκαν τα σωστά σύμφωνα για να περιγραφεί ο τρόμος. Μην ασχολείσαι με το πώς τον είπαν οι Άγγλοι και οι άλλοι μεταγενέστεροι της Ρώμης. Δεν υπάρχουν αυτοί. Πρώτη και αιώνια δύναμη στον αιώνα είναι η Ελλάδα, εκείνος ο λαός που έπιασε επαφή με τη φύση και το θείο. Οι μόνοι που δεν το έχουν ψυλλιαστεί είναι οι νεοέλληνες.

Fear, λέει. Τι θα πει φήαρ; Τίποτα δεν θα πει. Μια λέξη που δεν λέει τίποτα. Στην τύχη τη στήσαμε. FearHorrorTerrorFright, είναι ο τρόμος, ο φόβος. Έχουν στο λεξιλόγιο τους και το Tremor, για να αποδώσουν από την ελληνική λέξη το τρέμουλο.

Χυμάει καταπάνω σου άγριο θηρίο. Τρόμος. Στο μαύρο σκοτάδι, στην καρδιά της νύχτας, μέσα σε σπηλιά ακούς ξαφνικά το βρυχηθμό του κτήνους. Τρόμος. Να τον πεις; Fear και στα γερμανικά Schrecken, και Angst, και Zitten; Ο μεγάλος το είπε πριν 2.500 χρόνια. Ότι οι λέξεις είναι οι προδότες της ψυχής.

Αυτό που λέγεται και εννοείται Ψυχή αποφασίζει. Όλες οι ασθένειες είναι ψυχικές. Και για να θεραπευτούν χρειάζεται η ευεξία της ψυχής. Γι’ αυτό ονόμασε ''θεότρομον σύνδρομον'' την επιληψία. Ο επιληπτικός πριν την έκρηξη του αντικρύζει τον Θεό, χάνει ιδρώτα, αφιδρώνει, πανιάζει από τον τρόμο. Η επιληψία είναι η ασθένεια του Θεού.

Φόβος Θεού. Εκδίκηση Θεού. Τιμωρία Θεού. Φιλοσοφημένοι οι Εβραίοι. Βέβαια. Σε σακατεύω αν δεν είσαι δικός μου. Να μη μπορείς να σταθείς πουθενά. Οφθαλμόν αντί οφθαλμού. Απλά και ξεκάθαρα πράματα. Έτσι ο τρόμος εξελίχθηκε στη Νο 1 πλατφόρμα, στη βάση που όριζε τις ανθρώπινες σχέσεις και αποστάσεις.

Αρχή Πάντων ο Τρόμος. Η φιλοσοφία του βασιλιά Τρόμου. Το σίγουρο θεμέλιο ζωής. Οι κοσμοθεωρίες και οι θρησκείες διδάσκουν μούσια διότι απευθύνονται στις μάζες. Να, γιατί προσπεράνε την αλήθεια του Φόβου και του Τρόμου. Ο αφελής Πυθαγόρας, αφού αναγνωρίζει τον Φόβο ως την εσχάτη ανθρώπινη δουλεία, έφτιαξε ασκήσεις για να καταπολεμηθεί. Να ξεπεραστεί ο Φόβος. Ο κάθε φόβος.

Ελεύθερος είναι ο άνθρωπος όταν αποτινάξει το φόβο του Θανάτου. Η πιο σφοδρή καταπίεση, ο φόβος θανάτου που ακολουθεί τον άνθρωπο μέχρι την τελευταία του ανάσα.

Διαβαστε ακομα:

Ο ΚΟΝΤΟΣ ΜΕΣΙΕ ΜΑΡΚΑ Μ' ΕΚΑΨΕΣ