ΤΟ ΠΙΟ ΤΡΕΛΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΘΑ... ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ

 

Είμαι με την Βραζιλία. Ιδεολογικά, το ξεκαθαρίζω. Συναισθηματικά, όχι τζογαδόρικα. Φιλοβραζιλιάνος είμαι από κούνια, διότι εκφράζει το φυσικό, το αλανιάρικο, το μπαλαδόρικο ποδόσφαιρο. Να πα' να γαμηθεί η Βραζιλία κι όλο της το σόι αν δεν είναι Βραζιλία. Την συχάθηκα στο μουντιάλ του 1974 με το άτεχνο και ωμό στη σκληρότητα της ποδόσφαιρο.

Δεν είμαι συριζαίος αριστερός. Αριστερός και με τον... Τσίπρα δεν κολλάει. Η καραξεφτύλα του κερατά θα ήμουνα αν ως αριστερός ψήφιζα Καρανίκα και Φλαμπουράρη, Τασία και Θεανώ, όποια άλλη μεγαλοκοπέλλα αγωνίστρια της μαϊμού αριστεράς.

Είσαι οπαδός της ομαδάρας σου, της όποιας, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και σία. Σε φτύνω κατάμουτρα αν κάνεις το κορόιδο σε κάθε βρωμοδουλειά της προεδράρας σου. Αν δεν καταδικάζεις τη χουλιγκάνικη αλητεία των ''δικών'' σου.

Ποιο είναι το θέμα μας. Η απομυθοποίηση των φαβορί στη Ρωσία. Αυτό που λέγαμε. Η Αργεντινή δεν κέρδισε την Ισλανδία. Η Βραζιλία έμεινε κι αυτή στο 1 - 1 με την Ελβετία. Η δε Γερμανία έχασε 1 - 0 από το Μεξικό.

Είδα την πρεμιέρα της Βραζιλίας. Αυτό είναι το θέμα μας. Πριν ξεκινήσει το μουντιάλ κάποιος μου είπε τη μεγάλη μαλακία: ''Το 7 - 1 Γερμανίας - Βραζιλίας το 2014 (φώτο) δεν ξαναγίνεται, ποτέ των ποτών''. Η κουβέντα τούτη ακυρώνει τον ορθολογισμό στη φιλοσοφία του τζόγου. Το 7 - 1, λέω εγώ, θα ξαναγίνει. ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ! ΄Όποιος δεν συμφωνεί, δεν είναι τζογαδόρος. Έγινε; Θα ξαναγίνει! Νόμος. Ό,τι γίνεται, έχει τύχη να ξαναγίνει. Θα επαναληφθεί και με το παραπάνω. Νόμος.

Πως αλλοιώς να το πω. Δεν υπήρξε, δεν υπάρχει ρεκόρ άσπαστο. Ποτέ. Νόμος. Όσο υψηλά να πετάξει το χρηματιστήριο, ο δείκτης θα ξεπεράσει την προηγούμενη απόδοση. Όσο χαμηλά να κατρακυλήσει, θα ξαναπέσει κι ακόμα πιο χαμηλά. Νόμος. Αυτό που δεν ξέρει κανείς είναι πότε θα προκύψει το νέο ρεκόρ και το νέο αντιρεκόρ.

Στο θέμα μας. Αλαζονική η Βραζιλία κόντρα στην Ελβετία. Εκνευριστική. Καλώς τιμωρήθηκε. με το ''Χ''. Κι επειδή δεν είμαι με την Βραζιλία, αλλά μ' αυτό που εκπροσωπεί, ήθελα την ήττα της. Να χάσει η ομάδα με τη φανέλα της Βραζιλίας που δεν είναι Βραζιλία.

Έπαιζε η μαϊμού Βραζιλία, το πρώτο φαβορί, λες κι είχε την απαίτηση να την... αφήσει να κερδίσει ο αντίπαλος. Τόσο υψηλά τον αμανέ οι Παουλίνιοι και Κουτίνιοι. ''Βραζιλιάνοι είμαστε, ανώτεροι από τους μετανάστες της Ελβετίας, άρα κάντε στην άκρη να περάσουμε''.

Συμπέρασμα. Άντε και συμφωνώ με τους μπουκ, τους οποίους πάντα λαμβάνω υπ' όψιν τα κόζα τους. Η Βραζιλία είναι το Νο 1 φαβορί. Μάλιστα. Όχι, όμως, και πρώτο φαβορί σε κάθε ματς μέχρι να φτάσει στον τελικό.

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΠΕΣΑ Η ΜΠΑΛΑ