DEUTSCHLAND… UNTEN ALLES!

 

Η Ιταλία είναι Ιταλία, γνωστό. Η Σουηδία είναι Σουηδία, γνωστό κι αυτό. Δύο διαφορετικά μεγέθη. Τόσο διαφορετικά, που ακόμα κι αν η Ιταλία κάνει το «μπαμ» αρνητικά, θα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Ιταλία. Και η Σουηδία θα ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Σουηδία, ακόμα κι αν κάνει το «μπαμ» θετικά.

Κι ακριβώς διότι ο… μύθος κάθε μεγέθους, Ιταλίας, Σουηδίας, Γερμανίας, Κορέας, ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ μύθος, ο τζογαδόρος κάποια στιγμή την βρίσκει από πίσω του.

Μη ξεχνάμε ποτέ το 7-1 της Γερμανίας στην Βραζιλία, επί της… Βραζιλίας. Ουδείς μάγος, προφήτης, μπούκ, τζογαδόρος θα πόνταρε έστω κι ένα δολάριο σ’ αυτό το σκορ. Κι όποιος το τολμούσε, όλοι θα τον αντιμετώπιζαν για άτομο κατ’ ευθείαν στον ψυχίατρο. Κι όμως, έγινε. Και το πιο τρελό αποτέλεσμα έχει τη… λογική του.

Ναι, εκείνη η Βραζιλία του 2014 ήταν για 7 γκολ! Έχει το όνομα, τη χάρη, το μύθο, βέβαια, αλλά στον ημιτελικό του 2014 ήταν για κλωτσές. Και επειδή είναι η Βραζιλία, άρα δεν μπορεί να παίζει αμυντικά, μέσα στην έδρα της. Και επειδή ήταν υποχρεωμένη να αντιδράσει στο 1-0 και στο 2-0, χωρίς να έχει τα κότσια, άνοιγε την πίσω τρύπα της και ρουφούσε τα γερμανικά γκολ.

Και το 2-0 των Νοτιοκορεατών έχει τη δική του λογική. Κι αν το δεις το πράμα, όχι στη… μυθική του διάσταση, αλλά στην πραγματική, τότε θα συμφωνήσεις πώς ΔΕΝ έγινε έκπληξη. Πώς δεν ήταν έκπληξη η ήττα της Γερμανίας από την… Νότια Κορέα.

Για τους μπούκ η Γερμανία ήταν Νο2 φαβορί, διότι είναι η… Γερμανία. Πριν το μουντιάλ δεν έδειξε στο γήπεδο ότι ήταν σοβαρή υποψήφια. Πρώτο ματς και ήττα από το Μεξικό! Δεύτερο ματς με Σουηδία νίκη 2-1 στο 95’. Και τρίτο ματς και το λουρί της μάνας, με την Κορέα η Γερμανία ΕΔΕΙΞΕ ότι είναι χώμα.

Στο μουντιάλ της Ρωσίας δεν ισχύει το Deutschland uber alles, η Γερμανία πάνω απ’ όλα, αλλά το Deutschland... unden alles.


Διαβάστε ακόμα:

ΧΟΝΤΡΗ ΚΟΝΟΜΑ ΟΙ ΜΠΟΥΚ ΛΟΓΩ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ