ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΙΑΤΣΑ

 

Πέφτει χρήμα στις ΠΑΕ από το στοίχημα. Το ποδοσφαιρικό τζόγο, βέβαια, που κάνει πολύ δυνατούς τζίρους στην Ελλάδα. Πριν ακόμα πάρει τη δουλειά ο ΟΠΑΠ, όταν δεν είχε ιδιωτικοποιηθεί ο οργανισμός, οι ομάδες του πρωταθλήματος γκρίνιαζαν στην κυβέρνηση και ζητούσαν ποσοστό. Επειδή στα κουπόνια υπήρχε το όνομα των ΠΑΕ και κονομούσαν μόνο οι στοιχηματικές εταιρείες, ο κρατικός ΟΠΑΠ και οι ιδιωτικές μέσω διαδιχτύου.

Έρχεται σήμερα η κυβέρνηση να μοντάρει τη δουλειά και, για να μη λέμε πολλά, κάθε ΠΑΕ στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος θα κάνει παντελόνι από ένα με ενάμισυ εκατομμύριο το χρόνο. Θα πάρει φωτιά το Κορδελιό.

Τα λεφτά είναι πολλά. Τι θα πει πολλά; Τόσα όσα χρειάζεται για να τη βγάλει μπέικα μια ΠΑΕ της σούπερ ληγκ. Και επειδή είμαστε σχετικοί, λέμε ότι και με λιγώτερα λεφτά ΠΑΕ της μεγάλης κατηγορίας βγάζει άνετα τα έξοδα της για μια σαιζόν.

Τα έσοδα, λοιπόν, από το στοίχημα αλλάζουν το σκηνικό. Δεν αποκλείεται, μάλιστα πολύ σύντομα, να εμφανιστούν επενδυτές φουριόζοι και με όραμα να αγοράσουν ΠΑΕ. Με το ξεκίνημα κάθε χρόνο το πακέτο- από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και το στοίχημα- είναι ό,τι καλύτερο για ένα επιχειρηματία.

Το ζητούμενο είναι αν θα μπουν στο χορό επιχειρηματίες κι όχι τίποτα λαμόγια και αρπακτικά. Επιχειρηματίας είναι εκείνος που βάζει λεφτά για να κερδίσει. Που επενδύει σε βάθος χρόνου ποντάροντας να παράξει προϊόν καλό. Ποδοσφαιρικό θέαμα με ομάδα πλήρη και δουλεμένη, χωρίς να σταματά το κουμάντο στις αγορές-πωλήσεις ποδοσφαιριστών.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ Ο ΜΑΡΤΙΝΣ;