ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ, ΟΧΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΡΟΚ

 

Έχασε και αποκλείστηκε η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ και όπως ήταν βέβαιο, ουδείς από τους οπαδούς της, μέσα και έξω από το γήπεδο, τόλμησε να κάνει κάποια ζεϊμπεκιά. Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα. Αλητείες και χουλιγκανισμοί. Αυτά έχουν τελειώσει. Αυτά κάποτε υπήρχαν και τα πρεζόνια της Μάντσεστερ και της Λίβερπουλ, της Άρσεναλ και της Τότεναμ, δεν συγκρίνονταν σε αγριότητα, σε εγκληματικότητα, σε αίμα με τα προσκοπάκια του εγχώριου, εν Ελλάδι, χουλιγκανισμού. Είπαμε, όμως, ότι αυτά τελειώσανε, γιατί το προϊόν πλέον είναι παγκόσμιο και κόβει μονέδα.

Για να φέρνει λεφτά το προϊόν σου, πρέπει να είναι αξιοσέβαστο. Να μην έχει θέση το έκτροπο. Να μην επιτρέπει χώρο να δείξει την παρουσία του ο περιθωριακός, ο προβληματικός, ο άντεργκραουντ. Όχι, εδώ! Πήγαινε σε άλλο γήπεδο, εσύ και οι όμοιοι σου που θέλετε, που έχετε την ανάγκη να προκαλέσετε επεισόδια. Όχι, στο ποδοσφαιρικό γήπεδο. Πηγαίνετε, αν σας κάνουν δεκτούς, εσάς και την αλητεία σας, στο γήπεδο της πολιτικής, της τέχνης, κάποια συναυλία χέβυ μέταλ, σε μία εκδήλωση αγανακτισμένων. Όχι, στο δικό μας γήπεδο, στο ποδοσφαιρικό, διότι εδώ κάνουμε εμπόριο. Μπίζνες. Εδώ κονομάμε. Δεν θα μας χαλάσετε το μαγαζί.

Να γίνεται ματς πρωταθλήματος, τσάμπιονς ληγκ, μουντιάλ, οτιδήποτε και το παιχνίδι να διακοπεί; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θα μπουκάρουν οι φανατικοί στον αγωνιστικό χώρο; Ξεχάστε τα. Ούτε κιχ. Ακριβώς. Ούτε μια βρισιά θα ακουστεί. Όπως το λέω. Ουδείς αναπτήρας θα πέσει στο γρασίδι, ουδείς νυχοκόπτης. Δεν γίνεται ποτέ αυτό. Είπαμε βιομηχανία, βγάζουμε λεφτά και παράγουμε προϊόν εκλεκτό. Με περιεχόμενο και περιτύλιγμα. Και θα έρθεις, εσύ, αρχιτσογλαναρά, και θα μας πεις ότι από αγάπη για την ομάδα μας, θες να το κάνεις μπουρδέλο το γήπεδο; Nα ξευτυλιστούμε διεθνώς; Πάρε δρόμο! Δεν σε θέλουμε. Ούτε το μαράζι σου για την ομάδα μας. Τι το πέρασες εδώ; Ελλάδα δεν είναι εδώ, μια ξευτύλα χώρα, που όλοι στην Ευρώπη την βλέπουμε και την φτύνουμε.

Στο γήπεδο θα έρθεις για να δεις να παίζουν μπάλλα οι ποδοσφαιριστές, όχι εσύ! Θα πληρώσεις εισιτήριο και δεν σε υποχρεώνει κανένας να χειροκροτήσεις, να ευχαριστηθείς, να πικραθείς. Όχι να εκτροχιαστείς. Να παραφερθείς. Δεν είναι Ελλάδα εδώ, όπου μία παρέα τσογλαναράδων, όποτε θέλει, όπου θέλει, ακόμα κι όταν δεν έχει τη αφορμή, να κάνει τους τσαμπουκάδες της στο γήπεδο, να ξευτυλίσει την αστυνομία, τη δικαιοσύνη και όλη την κοινωνία μαζύ.

Πριν από 20 χρόνια, ήταν ένας ραδιοφωνικός σταθμός, ο ΩΧ FM και με φωνάξανε να κάνω την εκπομπή του Αποδυτηριάκια. Περνάει ένας μήνας, περνάει δεύτερος μήνας και δεν μπορούσαν να βρουν χορηγό. Το γίνεται, ρε, ρωτάω τους μαγαζάτορες; Έχουμε πρόβλημα, μου λένε. Γιατί; Δεν έχει καλή φήμη ο αποδυτηριάκιας, μου λένε, βρίζει, είναι βωμολόχος, χυδαίος και μια σοβαρή εταιρεία, μια σοβαρή, αξιόπιστη φίρμα, δεν θέλει να ταυτιστεί μαζύ σου.

Σωστά σκεπτόντουσαν οι άνθρωποι. Δεν θα βάλουμε τα λεφτά μας, εμείς, ένα πολυεθνικό προϊόν, ένα πανελλήνιας εμβέλειας πρότζεκτ, σε μία εκπομπή που κάνει κάποιος, που ακόμα δεν έχει περάσει στο κοινό μία εικόνα αποδεκτή.

Δείτε τα γκολ με ισπανική περιγραφή...