ΜΑΓΝΗΤΕΣ ΟΙ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΠΑΝΟΥΛΗΔΕΣ

Πηγή: INTIME
 

Καμμία σημασία για τον οπαδό που το πρωτάθλημα μπάσκετ στην Ελλάδα είναι υπόθεση δύο ομάδων. Και πώς για να το κατακτήσουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός ή, για να μην το χάσουν, θα χρειαστεί να κυλιστούν στη λάσπη. Σ’αυτό που λέμε «παρασκήνιο».
 
Ούτε πότε θα αντιδράσει ο οπαδός γιατί η ομοσπονδία του μπάσκετ είναι στην αβάντα της μιας ομάδας. Πάντα. Το μεγάλο αφεντικό, ο πανίσχυρος στο χώρο Βασιλακόπουλος, που ελέγχει διαιτησία και ΕΣΑΚΕ, έχει τα δικά του κίνητρα. Και γνωρίζει περισσότερο από κάθε άλλον τα συμφέροντα του εθνικού μπάσκετ, για να κλίνει υπέρ του Παναθηναϊκού. Πάντα.
 
Ζούμε σε εποχή όπου το μπάσκετ έχει καπελώσει για τα καλά το ποδόσφαιρο, αυτό κι αν είναι η ανατροπή. Ο της νέας γενιάς οπαδικός πατριωτισμός των δύο δημοφιλέστερων ομάδων καλύπτεται πανηγυρικά από τον πρίγκηπα μπάσκετ και όχι τον βασιληά ποδόσφαιρο. Επόμενο ήταν.
 
Ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός και ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός, αν δεν παρέμειναν στάσιμοι, σε σύγκριση με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι, έχουν χάσει πόντους. Από την άλλη, στο μπάσκετ και οι δύο αιώνιοι πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη.
 
Δεν υπάρχουν Δομάζοι και Σιδερήδες. Μας τελείωσαν στο ποδόσφαιρο. Ούτε Παπαϊωάννου και Κούδες. Μεσουρανούν οι Διαμαντίδηδες και οι Σπανούληδες. Οι Έλληνες μπασκετμπωλίστες. Αυτοί είναι που έδωσαν τους ευρωπαϊκούς τίτλους και την αληθινή λάμψη στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όσο και στην Ελλάδα.
 
Ο οπαδός του Ολυμπιακού, όμως, κι εκείνος του Παναθηναϊκού, πόσο γνωρίζουν το μπάσκετ, αλλά και τους «ήρωές» τους, τους μπασκετμπωλίστες;

Διαβάστε ακόμα:

Απο Διαμαντίδη, Σπανούλη τι παίρει η νέα γενιά

Παικταράδες στο μπάσκετ, όχι στο ποδόσφαιρο