ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΟΠΑΔΟΥ

ΠΗΓΗ: Intime
 

Έγινε αυτή η έρευνα για το ποια είναι η περισσότερο μισητή ομάδα στην Ισπανία. Ας κάνουμε στην άκρη κάποιες άλλες έρευνες που γίνονται στην Ελλάδα, για το ποια ομάδα έχει τους περισσότερους οπαδούς. Το πράμα μοιάζει με τις ακροαματικότητες των ραδιοφωνικών σταθμών.

Αν προσθέσεις τα ποσοστά ακροαματικότητας φθάνουν το 200%. Γίνεται αυτό; Δεν γίνεται. Όταν μου λες ότι το ραδιόφωνο πίπα έχει 6,5%, αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το άκουνε εξίμισυ άνθρωποι στους εκατό. Τι σόϊ 6,5% είναι όταν προσθέτονται τα ποσοστά όλων των ραδιοφωνικών σταθμών το νούμερο ξεφεύγει κατά πολύ το εκατό, σχεδόν πλησιάζει το 200. Άρα μιλάμε για 6,5 στα 200, όχι στα 100.

Έρευνα, σου λέει, πόσους οπαδούς, έχει η κάθε ομάδα. Τους μετράς όλους και βγαίνει ότι έχουν ελληνοποιηθεί όλα τα βαλκάνια, τουλάχιστον.

Τέλος πάντων, άλλο ήθελα να πω. Άσε ποια ομάδα είναι περισσότερο μισητή στην Ελλάδα. Μια έρευνα που θα άξιζε του κόσμου είναι να καταγράφει σήμερα η ψυχολογία του οπαδού του Παναθηναϊκού. Βιώνει μια κατάσταση άγνωστη σ’ αυτόν. Ούτε στα ψέματα δεν μπορεί να ελπίζει, όχι να πάρει το πρωτάθλημα, όχι να ξαναγίνει πρωταγωνιστής. Δεν μπορεί να ελπίζει, με την έννοια ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ποιο θα είναι το άμεσο μέλλον της ομάδας.

Διαβάστε ακόμα:

Η Ρεάλ ξεκόβει απο τις ρίζες της